Sammonlahteen suunnitellun suurkoulun liikennejärjestelyt pelottavat – koulumatkat turvattomia lapsille

Lappeenrannan Sammonlahteen suunnitellun 1300 oppilaan suurkoulun liikennejärjestelyt huolestuttavat alueen asukkaita. Pienet lapset joutuisivat ylittämään vilkkaita maanteitä päästäkseen kouluun ja saattoliikenteen pelätään pahentavan entisestään Sammonlahden liikenneruuhkia.

Sammonlahti, Lappeenranta
Sammonlahti asukkaat huolissaan suurkoulun liikenteestä
Yle

Joukko länsialueen vanhempia ja vanhempainyhdistyksen jäseniä oli kutsunut Lappeenrannan kaupunginvaltuutetut iltakävelylle Sammonlahteen tutustumaan liikennejärjestelyihin. Paikalle saapui kolme valtuutettua.

– Arjen toimivuus huolestuttaa, jos suunniteltu kouluratkaisu toteutuu, sanoo Skinnarilan päiväkodin vanhempainyhdistyksen jäsen Johanna Naukkarinen.

Naukkarisen mukaan asukkaita huolestuttaa eniten se, ettei Sammonlahden liikennejärjestelyihin ole suunniteltu juurikaan muutoksia, vaikka liikennemäärät lisääntyvät, jos 1300 oppilaan suurkoulu rakennetaan.

– Tämä on tehty alueeksi, jossa kaikki liikkuminen tapahtuu jalan ja täällä on vähän pysäköintipaikkoja ja ajotiet ovat sokkeloisia, sanoo Naukkarinen.

Monen alakoululaisen koulumatka pitenee, jos läheiset Kuusimäen, Lavolan ja Skinnarilan alakoulut lakkautetaan. Suurimmalla osalla oppilaista koulumatkan pituus olisi kuitenkin alle kolme kilometriä.

Eniten saattoliikennettä lisäisi Kourulan ja Kuusimäen suunnalta tuleva saattoliikenne.

– Ei tarvitse pelätä, että Sammonlahden koulun ympäristöstä tulee liikennesumppu, vakuuttaa suunnittelupäällikkö Timo Kalevirta Lappeenrannan kaupungilta.

Uusimpien suunnitelmien mukaan Sammonlahden suurkoululle ja päiväkodille on tulossa neljä paikkaa saattoliikenteelle.

– Pirkonlähteenkadun päähän on tulossa yksi kääntöpöapikka, toinen Saunakivenkadulle ja päiväkodin liikenne järjestetään erikseen, vakuuttaa Kalevirta.

Osa liikennejärjestelyistä on tarkoitus toteuttaa, vaikka mahdollista suurkoulua ei rakennettaisi Sammonlahteen.