1. yle.fi
  2. Uutiset

KalaValtanen sai Pro Kala -tunnustuksen

Porissa ja Luvialla toimiva KalaValtanen Oy saa kiitosta uskosta tulevaisuuteen ja tuotekehityksestään. Valtakunnallinen Pro Kala -tunnustus jaetaan joka toinen vuosi.

kalat
Kirjolohen paloja.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Porissa ja Luvialla toimiva KalaValtanen Oy on saanut vuoden Pro Kala -tunnustuksen. Tunnustus on luovutettu Kalaviikko 2016 -tapahtumassa Helsingissä.

Tänä vuonna Pro Kalan hallitus halusi palkita useiden sukupolvien ajan jatkunutta, vahvasti tulevaisuuteen suuntaavaa yritystoimintaa ja sen ennakkoluulotonta kehittämistä.

KalaValtasen toiminta on kattanut koko kalaelintarvikkeen tuotantoketjun: ammattikalastuksen, kalanviljelyn, kalanjalostuksen ja kalakaupan. Alkutuotannossa on tällä hetkellä kuitenkin keskitytty kalanviljelyyn, erityisesti siian viljelyyn.

Yrityksen siian ja kirjolohen viljelyn tukikohta sijaitsee Luvian Lampoorissa ja jalostustilat Porin Honkaluodossa.

– KalaValtasella on aina katsottu vahvasti tulevaisuuteen, ja kuten yrityksen kotisivuilla todetaan: ”On pyritty siihen, että seuraava sukupolvi voi jatkaa toimintaa kannattavana". Samalla asenteella jälleen kerran seuraava sukupolvi on tarttunut ruoriin ja katse on vahvasti eteenpäin, toteaa Pori Kalan halitus tunnustuksen perusteluissaan.

Pro Kala -tunnustus on joka toinen vuosi myönnettävä huomionosoitus. Tunnustusta on jaettu 15 vuoden ajan.

Lue seuraavaksi