Rovaniemen keskustalaiset haluavat jouhevia bussireittejä Ounasvaaralle

Uusi bussireitistö menee teknisen lautakunnan päätettäväksi huhtikuussa. Sen jälkeen kilpailutetaan liikennöitsijät.

Ounasvaara, Rovaniemi
Linja-autopysäkki
Kirsi Partanen / Yle

Rovaniemen keskusta haluaa lisää bussireittejä Ounasvaaralle. Joukkoliikenneuudistuksen yhteydessä on valmisteltava käteviä yhteyksiä eri puolilta kaupunkia Ounasvaaralle Santa Sportin läheisyyteen, kirjoittaa Rovaniemen keskusta tiedotttessaan.

Uusi bussireitistö menee teknisen lautakunnan päätettäväksi huhtikuussa ja sen jälkeen Rovaniemen kaupunki kilpailuttaa liikennöitsoijät.

Tekninen lautakunta on käsitellyt helmikuussa 2015 Rovaniemen paikallisliikenteen palvelutaso 2020 -raportin. Keskustalaiset toteavat, että raportti on perinpohjainen ja hyvin laadittu. Reitistön osalta raportti ottaa hyvin huomioon esimerkiksi uudet asuinalueet. Kuitenkin esityksiä olisi tarkasteleva uudelleen joiltakin osin, koska toimintaympäristö on osittain muuttumassa. Vielä raportin valmistelun vaiheessa ei ollut tietoa uuden uimahallin sijoituksesta Ounasvaaralle.

-"Kertalipun tulisi mahdollistaa linjan vaihto ilman lisähintaa esimerkiksi siten, että lippu on voimassa tunnin oston jälkeen."

Keskustalaiset haluavat tarpeeksi matalalattiallisia busseja. Myös ajantasaisia aikatauluja tulee olla saatavilla sekä netissä että pysäkeillä riittävän monella kielellä.

Keskustan mukaan tällä hetkellä hyvin toimivia reittejä on esimerkiksi Korkalovaara-Ounasvaara-reitti. Keskustalaiset ovat huolissaan myös maaseudun liikenteestä. Kyläalueilla vuoroja on vähennetty.