1. yle.fi
  2. Uutiset

Raaseporiin uusi kaupungintalo lahjoitustontille?

Raasepori etsii parhaillaan ratkaisua kaupungintalo-ongelmaansa. Tällä hetkellä hallinto toimii vuokratiloissa. Kaupunki pohtii nykyisen tilan ostamista, Tammiharjun sairaalan remontoimista kaupungintalokäyttöön tai uuden rakentamista. Kaupunginvaltuutettu Björn Siggberg (r.) lyö vettä myllyyn ja tarjoaa kaupungintalolle lahjoitustonttia Karjaalta.

Kotimaan uutiset
Raaseporin kaupunginvaltuutettu Björn Siggberg omistamallaan tontilla Karjaan keskustassa.
Yle

RKP:n kaupunginvaltuutetun Björn Siggbergin omistama tontti, tai oikeastaan kortteli, sijaitsee Karjaan keskustassa Korkeavuorenkadun ja Nils Grabbenkadun kulmauksessa. Tällä hetkellä kaupungintalo on Tammisaaressa.

– Tammisaaressa ei ole sopivaa, valmista tonttia kaupungintalolle. Siellä joudutaan tekemään asemakaavamuutoksia ja niistä todennäköisesti tehdään valituksia. Tämä on sen sijaan jo valmiiksi kaavoitettu yleisten rakennusten korttelialueeksi, Siggberg mainostaa.

Siggberg lahjoittaisi tontin kaupungille läksiäislahjana kunnallispolitiikasta. Hän on RKP:n kaupunginvaltuutettu, mutta ei asetu enää ehdolle seuraavissa kuntavaaleissa.

– Tämä olisi keskeinen paikka kaupungintalolle ja väestö kasvaa nimenomaan täällä Raaseporin itäosassa. Toki minulle tulisi myös hyvä mieli siitä, että edistäisin uudisrakentamista Karjaalla. Mitään vastalahjaa en tontista odota, Siggberg korostaa.

Nykyinen Fix, remontoitu Tammiharju tai uudisrakennus

Tällä hetkellä Raaseporin kaupungintalo on vuokralla niin sanotussa Fix-talossa, jonka vuokrasopimus on katkolla jo kuluvan vuoden lopussa. Alkuvaiheessa näytti siltä, että Tammiharjun päärakennuksen remontoiminen ja muutto tulisi halvemmaksi, kuin nykytiloihin jääminen.

Sittemmin kaupunki on selvittänyt kuutta eri vaihtoehtoa, joista jäljelle on jäänyt kolme. Raasepori joko ostaa nykyisen kaupungintalon omakseen, muuttaa Tammiharjuun tai rakentaa kokonaan uuden. Pitkässä juoksussa uudisrakentaminen olisi kaupungin selvitysten mukaan kaikkein edullisinta. Toistaiseksi päätöstä suuntaan tai toiseen ei ole tehty.

Kaikissa vaihtoehdoissa on hyviä ja huonoja puolia

Nykyisen Fix-talon ostaminen olisi nopea ratkaisu, sillä kaksi muuta vaihtoehtoa edellyttävät nykyisen vuokrasopimuksen jatkamista, mikä taas tuo lisäkustannuksia.

– Päätöksenteko ei ole helppoa, kun on ajateltava sekä taloutta että tilojen tarkoituksenmukaisuutta. Kaikissa vaihtoehdoissa on sekä hyviä että huonoja puolia, eikä minulla esimerkiksi ole mitään suosikkia. On vain etsittävä se paras vaihtoehto yhdessä poliitikkojen kanssa, kaupunginjohtaja Tom Simola miettii.

Kaupungin edustajat aikovat vierailla Uudessakaupungissa vielä ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Siellä on muutettu Tammiharjun päärakennuksen kanssa täsmälleen samanlainen sairaala kaupungintalokäyttöön.

Lähteet: Yle Vega Västnyland

Lue seuraavaksi