Maijala paheksuu maataloutukien viivästymistä

Kansanedustaja arvostelee myös epäonnistunutta Hyrrä-verkkopalvelua.

kansanedustajat
Eeva-Maria Maijala
Jyrki Lyytikkä / Yle

Keskustan kansanedustaja Eeva-Maria Maijala paheksuu maataloustukien viivästymisiä. Lammastilallinen Maijala harmittelee sitä, että lammas- ja vuohipalkkiot maksetaan vasta kesäkuussa. Merkittävämpi tuki, kotieläintuki maksetaan sentään huhtikuussa, kirjoittaa Maijala tiedotteessaan.

"Olemme keskustalaisten maatalousalan kollegojen kanssa keskustelleet huolestuneena pitkin syksyä ja talvea tukien maksujen viivästymisestä. Ministeriöön ja Maaseutuvirastoon on oltu asiasta yhteydessä jo moneen otteeseen. Tiloilla ovat loppuneet rahat. Pahimmat tukien maksun viivästymiset on saatu estettyä. Maataloushallinto on muutettava asiakaslähtöiseksi, nykyinen tilanne on kansallinen häpeä", kirjoittaa Maijala tiedotteessaan.

Kansanedustajan palkalla

Kansanedustaja kertoo, että viime vuoden ajan hän on elättänyt perheensä maatilaa kansanedustajan palkalla.

- Itse jätin helmikuun lopussa viime vuoden maatalouden veroilmoituksen. Tuet olivat romahtaneet rajusti, olen viime vuonna lähes elättänyt perheemme maatilaa kansanedustajan palkallani. Mutta eihän maatilaa pidä rahoittaa muilla töillä, ja useimmat maanviljelijät elävätkin kuten pitääkin, eli vain oman tilan tuloilla. Moni maanviljelijä on joutunut nyt erittäin vaikeaan tilanteeseen.

Maijala pitää Hyrrä-verkkopalvelua epäonnistuneena ja sanoo, että päätöksiä on alettu tehdä paperilla verkkopalvelun toimimattomuuden vuoksi.

Maijala pitää perjantaina järjestettyä MTK:n traktorimielenosoitusta enemmän kuin oikeutettuna. Hän ehdottaa, että suomalaista ruokaa on saatava julkisiin ruokapaikkoihin nykyistä enemmän.