1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Suuri laivasto-osasto harjoittelee Etelä-Korean rannikolla – video

Soulin eteläpuoliselle merialueelle on kokoontunut vaikuttava, monikansallinen laivasto-osasto. Laivasto- ja maihinnousuharjoitus kestää kymmenen päivää.

Ulkomaat
Suuri määrä eteläkorealaisia ja yhdysvaltalaisia laivaston aluksia harjoituksissa Etelä-Korean rannikolla
Etelä-Korean länsirannikolla on käynnissä suurimittainen laivastosotaharjoitus, johon osallistuu suuria aluksia niin Etelä-Korean kuin yhdysvaltainkin laivastosta.

Etelä-Korean länsirannikolla käynnistyi tiistaina suuri, joka toinen vuosi järjestettävä laivastoharjoitus, nimeltään Ssang Yong (suom. kaksoislohikäärme).

Harjoituksessa on mukana laivaston ja merijalkaväen yksiköitä sekä Etelä-Koreasta että Yhdysvalloista. Lisäksi Australian ja Uuden-Seelannin laivastot osallistuvat harjoitukseen.

Korean niemimaan tilanne on viime aikoina jälleen jännittynyt Pohjois-Korean ydinaseuhittelun ja ohjuskokeiden myötä. Etelä-Korean ja Yhdysvaltain joukot valmistautuvat jatkuvasti todellisia sotatilanteita varten.

Ssang Yong -harjoitukseen osallistuvat yksiköt suorittavat laivastosotaharjoitusten lisäksi maihinnousuharjoituksen.

Mukana on 12 300 sotilasta Yhdysvalloista ja 7 500 Etelä-Koreasta, kertoo Yhdysvaltain laivaston julkaisu Naval Today (siirryt toiseen palveluun).

Suurimmat harjoitukseen osallistuvat alukset ovat yhdysvaltalaiset maihinnousualukset USS Boxer ja USS Bonhomme Richard sekä eteläkorealainen maihinnousualus Dokdo.

Lähteet: Reuters