1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Oikeus hylkäsi Laukaan maneesiturman syytteet

Keski-Suomen käräjäoikeus on hylännyt kaikki Laukaan johtavaa viranhaltijaa vastaan Laukaan maneesiturmasta nostetut syytteet. Yksi ihminen kuoli ja neljä loukkaantui ratsastusmaneesin romahdettua kesken ratsastustunnin.

Kotimaan uutiset
Laukaassa romahtanut ratsastuskoulun maneesi.
Matti Myller / Yle

Keski-Suomen käräjäoikeus on hylännyt kaikki Laukaan johtavaan viranhaltijaan kohdistuneet kuusi syytettä maneesiturmajutussa.

Syyttäjä vaati viranhaltijalle rangaistusta tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, kuolemantuottamuksesta ja neljästä vammantuottamuksesta.

Oikeuden mukaan tapahtuma-aikaan voimassa ollut laki ja rakennusvalvonnan määräykset eivät ole asettaneet viranhaltijalle sellaista virkavelvollisuutta, jota hän olisi rikkonut.

Oikeus katsoo myös, että viranhaltijan toiminnan ja onnettomuuden ja sen seurausten välillä ei ole sellaista syy-yhteyttä, jonka perusteella viranhaltija olisi aiheuttanut kuoleman ja loukkaantumiset.

Laukaan maneesiturmana tunnettu onnettomuus sattui syksyllä 2013, kun ratsastusmaneesi romahti kesken ratsastustunnin. Onnettomuudessa kuoli nuori tyttö, ja neljä muuta henkilöä loukkaantui.

Lue seuraavaksi