Lappeenrantalaisen kiekkovaimon kulissit kaatuvat mustassa komediassa

Kohtuuttomuuksia-sarjan käsikirjoittaja ja näyttelijä Tiina Lymi sijoitti yhden jaksoista Lappeenrantaan, koska hänellä on kosketuspintaa kaupunkiin. Jakso vilisee eteläkarjalaisille tärkeitä asioita, mutta tuotannollisista syistä sarja kuvattiin pääkaupunkiseudulla.

Lappeenranta
Elina Knihtilä ja Tiina Lymi
Petri Kotwica/Yle Kuvapalvelu

TV 1:n Kotikatsomon neliosainen Kohtuuttomuuksia-sarja alkoi viikko sitten. Sunnuntaina esitettävän sarjan toinen osa Kiekkovaimo sijoittuu Lappeenrantaan.

Sarjan käsikirjoittaja Tiina Lymi esittää lappeenrantalaista SM-liigapelaajan vaimoa, jonka paras lapsuudenystävä ja NHL-tähden vaimo (Elina Knihtilä) saapuu Etelä-Karjalaan miehensä kunniaksi järjestettyyn tilaisuuteen. Tarinassa haaveet ja kulissit murtuvat surkuhupaisalla tavalla.

SaiPa-kaupunki sopi tarinaan

Lymi kirjoitti tarinan kiekkokaupungiksi Lappeenrannan, koska hänellä on koskestuspintaa kaupungista ja sijainti on sopiva tarinaan.

– Lappeenranta on tarpeeksi kaukana Helsingistä. Siellä ei vain piipahdeta kuten vaikka Hämeenlinnassa, Lymi sanoo.

Kiekkovaimo-jakson vuorosanoissa vilisee eteläkarjalaisille tuttuja asioita, kuten paikallista murretta, SaiPan maalilaulua ja Saimaan ihastelua.

– Sarjaa ei kuitenkaan kuvattu Lappeenrannassa, koska se olisi ollut liian kallista. Kaikki kohtaukset on kuvattu Kehä kolmosen sisäpuolella.

Esimerkiksi Kisapuiston jäähallina toimii Pirkkolan jäähalli Helsingissä.

– Olin kirjoittanut kohtauksia Linnoituksen valleille ja torille, mutta tuotannollisista syistä näitä ei voinut toteuttaa.

Uudenlaista sysimustaa komediaa

Lymi halusi toteuttaa uudenlaisen komediasarja, jossa kaikki jaksot ovat itsenäisiä minielokuvia, mutta näyttelijät samoja. Lymin ja Knihtilän lisäksi Petri Kotwican ohjaamassa sarjassa näyttelevät Hannu-Pekka Björkman, Ville Tiihonen ja Lotta Kaihua.

Lymi on kuvaa ensimmäistä tv-käsikirjoitustaan pahanmielen komediaksi.

– Mua on kiinnostanut tutkia kohtuuttomuuksia. Sarjan komiikka on hyvin sysimustaa, ei mitään kepeää komediaa, Lymi kuvailee.

Kohtuuttomuuksia-sarjan toinen osa Kiekkovaimo esitetään TV1:ssä sunnuntaina 13.3. klo 21.05. Kaikki sarjan jaksot ovat jo nähtävillä Yle Areenassa.