Löytyikö malesialaiskoneesta taas osa? – Teinipoika poimi Mosambikin rannalta mukaansa metallinpalan

Malaysia Airlinesin MH370-lento oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin, kun se katosi 8. maaliskuuta 2014. Koneessa oli 239 ihmistä.

Ulkomaat
Réunionin saarelta löytyi viime heinäkuussa pala kadonneen malesialaiskoneen siipeä.
Réunionin saarelta löytyi viime heinäkuussa pala kadonneen malesialaiskoneen siipeä.Raymond Wae Tion / EPA

Mosambikin rannikolta on löytynyt metallinpala, joka saattaa olla peräisin kaksi vuotta sitten kadonneesta malesialaiskoneesta. Teinipoika Liam Lotter löysi noin metrin pituisen metallinpalan rannalta lomaillessaan Mosambikissa joulukuussa ja vei sen kotiinsa Etelä-Afrikkaan.

Kun julkisuudessa noin viikko sitten kerrottiin Mosambikista löytyneestä toisesta lentokoneen osasta, perhe otti yhteyttä viranomaisiin. Pojan löytö lähetetään tutkimuksiin Australiaan, joka vastaa mahdollisten koneenosien tunnistamistyöstä.

Ranskalle kuuluvalta Réunionin saarelta löytyi heinäkuussa lentokoneen siivenosa. Tutkijat ovat todenneet, että se kuului kadonneeseen malesialaiskoneeseen. Se on ainoa varma todiste koneen tuhoutumisesta.

Malaysia Airlinesin MH370-lento oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin, kun se katosi 8. maaliskuuta 2014. Koneessa oli 239 ihmistä. Tutkijat uskovat, että kone kääntyi reitiltään kohti eteläistä Intian valtamerta. Sen uskotaan syöksyneen mereen.

Lähteet: AFP