Saksalaismediat: Vuodetuissa Isis-asiakirjoissa tietoja Pariisin iskujen tekijöistä

Kolmen Pariisin terrori-iskujen tekijän saapuminen Isisin alueelle on kirjattu vuodettuihin asiakirjoihin. Ne sisältävät myös viittauksen iskujen suunnittelijana pidettyyn Abdelhamid Abaaoudiin.

Ulkomaat
Naamioituneita taistelijoita.
Naamioituneita taistelijoita.Reuters

Terroristijärjestö Isisin vuodettu henkilörekisteri sisältää tietoja useista Pariisin terrori-iskujen tekijöistä, kertovat saksalaiset yleisradioyhtiöt NDR ja WDR (siirryt toiseen palveluun) sekä saksalaislehti Süddeutsche Zeitung (siirryt toiseen palveluun).

Saksalaisviestinten mukaan asiakirjoihin on kirjattu Samy Amimourin, Fouad Mohammed Aggadin sekä Ismael Omar Mostefain saapuminen Isisin hallussaan pitämälle alueelle vuosina 2013 ja 2014. He olivat mukana suorittamassa Pariisin terrori-iskuja viime marraskuussa.

Kaikki kolme ilmoittivat Isisin henkilötietolomakkeessa vain haluavansa taistella Isisin riveissä, vaikka lomakkeessa olisi voinut ilmoittaa myös valmiudesta itsemurhaiskun tekemiseen.

Asiakirjoissa mainitaan myös Pariisin iskujen suunnittelijana pidetty Abdelhamid Abaaoud, joka salanimellään Abu Omar al-Beljiki oli ilmeisesti järjestämässä ranskalaisen islamistin matkaa Isisin alueelle. Sen sijaan merkintää Abaaoudin itsensä saapumisesta Isisin alueelle ei löytynyt asiakirjoista saksalaismedioiden alustavassa selvityksessä.

Noin 22 000 vuodettua asiakirjaa sisältävät tietoja etupäässä vuosilta 2013 ja 2014. Lukuisten päällekkäisyyksien vuoksi asiakirjat sisältävät kuitenkin tiedot vain muutamasta tuhannesta Isisin alueelle matkustaneesta henkilöstä.