SPR toimittaa terveysklinikan Kreikkaan

Pyyntö avustusoperaatioon on tullut Kreikan viranomaisilta.

Kotimaa
Kreikassa odottavat pakolaiset ovat epävarmoja tulevaisuudestaan. Kuva on otettu Ateenan edustalla Pireuksen satamassa 8. maaliskuuta.
Kreikassa odottavat pakolaiset ovat epävarmoja tulevaisuudestaan. Kuva on otettu Ateenan edustalla Pireuksen satamassa 8. maaliskuuta.John Liakos / AOP

Suomen Punainen Risti kertoo perustavansa terveysklinikan Pohjois-Kreikkaan yhdessä Saksan Punaisen Ristin kanssa. SPR:n mukaan avustustyöntekijät antavat perusterveydenhuoltoa Cherson ja Nea Kavalan pakolaisleireillä.

Chersossa ja Nea Kavalassa elää kaikkiaan noin 8 000 ihmistä, joista yli puolet on naisia ja lapsia.

SPR kertoo, että tilanne leireillä on huono.

– Täällä on satanut monta päivää ja toinen leireistä on pelkkää mutavelliä. Suurimmalla osalla ei ole teltassa lattiaa. Hygieniaolosuhteet leireillä ovat huonot ja tautiepidemioiden riski on suuri, kuvailee tilannetta Kreikassa parhaillaan oleva SPR:n terveydenhuollon neuvonantaja Tiina Saarikoski.

Saarikosken mukaan suomalaiset avustustyöntekijät hoitavatkin todennäköisesti lastentauteja, jotka leviävät leireillä entistä helpommin. Myös raskaana olevien naisien tilaa seurataan, Saarikoski sanoo.

Klinikka varusteineen matkaa Etelä-Eurooppaan maanteitse ja on perillä ensi viikolla. Ensimmäiset suomalaiset avustustyöntekijät lentävät Kreikkaan jo huomenna sunnuntaina.

Pyyntö avustusoperaatioon on tullut Kreikan viranomaisilta.

Eri puolilla Kreikkaa on jumissa yli 35 000 ihmistä, joista suurin osa maan pohjoisosassa. Kreikkaan saapuu edelleen tuhat ihmistä päivässä.