1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Maailman parhaan opettajan palkinto jaetaan – Suora lähetys suomalaisfinalistin kotikoululta alkaen klo 16.30

Yle seuraa voittajan julkistamista suorassa nettilähetyksessä suomalaisopettaja Maarit Rossin kotikoululla. Kisakatsomossa oppilaat, vanhemmat ja kollegat seuraavat Dubaissa järjestettävää gaalaa suorana. Tietoa voittajasta odotetaan klo 17.00 maissa Suomen aikaa.

Kotimaan uutiset
Maarit Rossi.
European Media Relations

Kirkkonummella matematiikkaa opettava Maarit Rossi on yksi kymmenestä finalistista, jotka kisaavat maailman parhaan opettajan tittelistä ja miljoonan dollarin Global Teacher Prize -opetuspalkinnosta.

Yle seuraa voittajan julkistamista suorana lähetyksenä Rossin kotikoululla Kirkkonummella järjestettävässä kisastudiossa. Lähetys alkaa klo 16.30 ja tietoa voittajasta odotetaan klo 17.00 maissa.

Palkinnon antaa Dubain hallitsija, sheikki Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Palkintoehdokkuutta haki 8 000 opetusalan ammattilaista eri puolilta maailmaa, 148 maasta. Rossi on ainoa kymmenen parhaan listalle päässyt pohjoismainen opettaja.

Maarit Rossi, 62, on toiminut opettajana ja rehtorina jo kymmeniä vuosia. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2013, mutta palasi vielä sen jälkeenkin takaisin osa-aikaiseen opettajan työhön. Hän opettaa Kirkkonummen Kartanonrannan koulussa.

Kisan järjestävä Varkey Foundation näyttää voittajan julkistamisen suorana myös kisan sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi