MOT korjasi: Sipilä ei saa osinkoja

Pääministeri Juha Sipilä kirjoittaa blogissaan, että hänellä ei ole vakuutuskuorissa suoria osakeomistuksia, joten hänellä ei myöskään ole osinkotuloja. Ylen MOT-ohjelma kertoi maanantaina, että Sipilä ei maksaisi osinkoveroja tänä keväänä.

Kotimaa
Juha Sipilä
Juha SipiläJarno Kuusinen / AOP

Ylen MOT-ohjelma korjaa maanantaina 7.3. ohjelmassaan esitettyä tietoa siitä, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei maksa veroja vakuutuskuoriin kertyvistä osinkotuloista tänä keväänä. Sipilä itse toteaa tänään sunnuntaina blogissaan (siirryt toiseen palveluun), että hän ei saa osinkotuloja, joten ei näin ollen voi maksaa verojakaan.

MOT myöntää, että ohjelmassa esitetty päätelmä oli väärä: Sipilä ei maksa tänä keväänä osinkoveroja, koska hänen ei kuuluisikaan niitä maksaa.

Sipilä kirjoittaa blogissaan, että hänellä ei ole vakuutuskuorissa suoria osakeomistuksia. Sipilä kiistää kaikki arvelut verosuunnittelusta järjestelyn takana.

Eduskunnan kyselytunnilla torstaina vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson nosti esiin kysymyksen vakuutuskuorista.