Virkistysreissu lätkäpeliin – Sysmän kuntapäättäjiä epäillään lahjuksen ottamisesta

Sysmän kunnalle töitä tekevä kiinteistöhuoltoyhtiö kustansi luottamushenkilöille sekä viranhaltijoille virkistysreissun KHL-jääkiekkopeliin Helsinkiin. Poliisi tutkii syyllistyivätkö kuntapäättäjät lahjuksen ottamiseen.

Sysmä
Sysmän kunnanvirasto
Mikael Kiskola / Yle

SysmäSysmän luottamushenkilöille ja viranhaltijoille järjestetty virkistysreissu sai aikaan poliisin esitutkinnan.

Kunnalle vuosia töitä tehnyt, pitkäaikainen sopimusyhteistyökumppani, paikallinen kiinteistöhuoltoyhtiö kustansi kunnan johtaville virkamiehille ja luottamushenkilöille virkistysreissun curlingin pelaamisen, syömisen ja KHL-jääkiekko-ottelun merkeissä tammikuussa.

Tämä on ihan outo juttu.

Marketta Kitkiöjoki

Matkalle osallistui yrityksen vieraana neljä viranhaltijaa ja kuusi luottamushenkilöä.

Sysmäläinen yksityishenkilö teki asiasta tutkintapyynnön. Selvitysten jälkeen poliisi päätti aloittaa asiasta esitutkinnan.

Kiinteistöhuoltoyhtiön tarjoamaa virkistysreissua tutkitaan lahjuksen ottamisena.

Kunnanjohtajan mukaan tapauksessa ei ole mitään laitonta

Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki ei näe mitään outoa siinä, että kuntapäättäjät osallistuvat pitkäaikaisen yhteistyökumppanin kutsumana virkistysreissuun.

Tässä menee viikkoja. Tapauksessa on kuultavia sen verran paljon.

Gunnar Golnick

– Tämä on ihan outo juttu. Tässä on jotain ihan muuta takana. Mielestäni tämä on ihan normaalia sidosryhmäyhteistyötä, Kitkiöjoki summaa.

Kitkiöjoki puolustelee yhteistyötä kiinteistöhuoltoyhtiön kanssa sillä, että samaisen toimijan kanssa on tehty yhteistyötä hyvin pitkään.

– Sysmä on entistä enemmän menossa ostopalvelutoimintaan kiinteistöhoidollisissa asioissa. Hyvän yhteistyökumppanin kanssa olemme saaneet rakennettua toimivan systeemin. He auttavat vaativissakin asioissa, kuten uima-hallin hoidossa.

Rikoskomisario Gunnar Golnick korostaa, että kyseessä on vasta esitutkinta. Tutkintatoimien ja kuulusteluiden jälkeen syyttäjä tekee päätökseen, eteneekö asia syyteharkintaan.

– Tässä menee viikkoja. Tapauksessa on kuultavia sen verran paljon, Golnick toteaa.