Raumalaiskansanedustaja huolissaan: Yhteistyö kadonnut kaupungin politiikasta

Kansanedustaja Kristiina Salonen on seurannut surullisena kotikaupunkinsa politiikan kehitystä. Hän toivoo, että puolueet löytäisivät jälleen hyvän yhteishengen.

Rauma
Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.)
Karri Laihonen / Yle

Rauman kaupunginvaltuuston jäsen, kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) kertoo yhteistyön vaikeutuneen kotikaupunkinsa kunnallispolitiikassa. Hän haaveilee paluusta entiseen.

– Meillä on ollut perinteenä, että puolueiden kesken tehdään hyvää yhteistyötä. Niin on saatu päätöksiä aikaan. Viime vuosina se on ollut vaikeampaa.

Salosen mukaan yhteistyö ei ole estänyt hankalia ratkaisuja.

– Vaikeita päätöksiä on voitu tehdä, kun kukaan ei ole halunnut etsiä itselleen pisteitä. Ennen asioita on tehty yhdessä Rauman hyväksi, mutta nyt näkemyksiä kaupungin johtamisesta on enemmän.

Erot puolueiden välillä korostuvat

Ilmiö on tuttu Kristiina Salosen mukaan myös muista suurista kaupungeista.

– Puolue- ja valtakunnanpolitiikan vaikutukset keskusteluihin ovat korostuneet viime vuosina. On ehkä haluttukin tehdä puolueiden välille eroja. Se on toisaalta ymmärrettävää, mutta toivon, että Raumalla voitaisiin vielä jatkaa hyväksi todettua yhteistyötä.

Kiista kulukorvauksista hiertää välejä

Viime aikoina Rauman kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan Jyrki Santalan kulukorvauksia koskeva on kiista kiristänyt Rauman vahvimpien poliittisten ryhmittymien eli demarien ja kokoomuksen välejä.

– Toivon, että asia olisi voitu selvittää muuten, eikä taustalla ole poliittista ajojahtia. Nyt tilanne on jo mennyt aika pitkälle. Mutta se on selvä, että asiaa on tutkittava. Ketään ei voi suojella, kun kyse on väärinkäytösepäilyistä – oli kyse sitten oman tai toisen puolueen edustajasta, Kristiina Salonen toteaa.