Vangit taas töihin kansallispuistoja kunnostamaan

Laukaan avovankilan vangit lähtevät jälleen kunnostamaan kansallispuistoja. Tänä vuonna vangit muun muassa kunnostavat polkuja Pyhä-Häkissä ja Julmilla Lammilla sekä korjaavat rakennuksia Isojärven kansallispuistossa.

Kotimaa
Kansallispuiston metsää
Kaunis metsä muuttuu helposti uhkaavaksi ympäristöksi, kun olinpaikka ei enää olekaan selvillä.Petteri Juuti / Yle

Metsähallituksen ja Laukaan avovankilan yhteistyö on osoittautunut hedelmälliseksi. Osin Laukaan avovankilan vankien ansiosta Keski-Suomen kansallispuistot ovat varsin hyvässä kunnossa.

Laukaan vankilalle työt kansallispuistossa ovat työkalu vangin kuntoutuksessa matkalla kohti rikoksetonta siviiliä. Vangit ovat luontopalveluissa töissä ja heihin suhtaudutaan työntekijöinä.

– Tämä voi olla ensimmäinen työsuhde, jossa heille uskotaan minkäänlaista vastuuta. Se on tärkeä askel matkalla vankeudesta kohti vapautta, sanoo Laukaan vankilan johtaja Tuula Tarvainen.

Työ kansallispuistossa ei ole vangille pakko, vaan Metsähallitus tarjoaa avolaitosvangeille työmahdollisuuden, joka rahoitetaan Metsähallituksen ja Rikosseuraamusviraston budjeteista. Vangit lähtevät huoltotöihin nyt neljättä vuotta peräkkäin.