1. yle.fi
  2. Uutiset

Elokuvamusiikin legenda Morriconen Suomen-konsertti peruuntuu

Morriconen piti johtaa musiikkiaan Helsingissä keskiviikkona 23.3. Fullsteamin mukaan konsertille etsitään uutta päivää marraskuulta.

kulttuuri
Ennio Morricone johtamassa orkesteria Amsterdamissa 21. helmikuuta 2016.
Ennio Morricone johtamassa orkesteria Amsterdamissa 21. helmikuuta 2016.Paul Bergen / EPA

Oscar-palkitun italialaissäveltäjä Ennio Morriconen Suomen-konsertti peruuntuu, tapahtumajärjestäjä Fullsteam tiedottaa. 87-vuotias Morricone kärsii selkäkivuista ja lääkäri on määrännyt hänet kahdeksan viikon vuodelepoon.

Morriconen piti esiintyä satojen muusikoiden kanssa Helsingissä keskiviikkona 23.3. Fullsteamin mukaan konsertille etsitään uutta päivää marraskuulta. Mikäli uusi konserttipäivä järjestyy, alkuperäiset liput käyvät korvaavaan konserttiin sellaisenaan. Liput voi myös palauttaa uuden päivämäärän julkistamisen jälkeen ostopaikkaan, Fullsteam kertoo.

– Olen pahoillani, että joudun tuottamaan pettymyksen arvoisille yleisöilleni. Jos olisi ollut edes pieni mahdollisuus, että olisin voinut matkustaa, en olisi missään tapauksessa perunut konserttejani, mutta tässä tilanteessa tämä on ainoa vaihtoehto. Toivon pääseväni Helsinkiin ja Moskovaan myöhemmässä vaiheessa, koska olin kovasti odottanut matkaa luoksenne, Ennio Morricone sanoi tiedotteessa.

Nyt perutut Helsingin- ja Moskovan-konsertit olisivat olleet osa elokuvamusiikin legendan The 60 years of music -kiertuetta.

Morricone tunnetaan muun muassa Hyvät, Pahat ja rumat ja Vain muutaman dollarin tähden -_lännenelokuviin säveltämästään musiikista. Helmikuussa hän sai Oscar-palkinnon Quentin Tarantinon ohjaaman _The Hateful Eight -elokuvan musiikista.

Lue seuraavaksi