Kemiläinen Joona Veteli pikkuhuuhkajiin

Veikkausliigaan valmistautuva PS Kemi on täydentänyt miehistöään. SJK:n riveissä pelannut Zeliko Savic on tehnyt sopimuksen kemiläisseuran kanssa ja kemiläinen Joona Veteli on valittu alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen.

PS Kemin Joona Veteli on valittu alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. Kuva: Riikka Rautiainen/ Yle

PS Kemin keskikenttäpelaaja Joona Veteli on nimitetty alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. Pikkuhuuhkajat kohtaa ensi viikolla Puolan, ja Veteli on ainoa joukkueeseen nimetty pohjoissuomalainen pelaaja.

– On mahtava päästä näyttämään kykyjään maajoukkuetasolla, kun aikaisemmin kutsua ei ole tullut, luonnehtii Joona Veteli.

Viime kaudella Veteli pelasi Pietarsaaren Jarossa Aleksei Eremenko seniorin johdolla. FF Jaron kausi päättyi pettymykseen ja putoamiseen Ykköseen, mutta kemiläinen Veteli kuvailee kauttaan opettavaiseksi.

– Opin valmentajalta monta hyvää asiaa ja sitä myöten olen mielestäni kehittynyt pelaajana kaikilla osa-alueilla. Pelaan niin kauan kuin omat rahkeet riittävät, ja tähtäin on yhä ulkomailla, luonnehtii Joona Veteli.

Savic vahvistaa PS Kemiä

Maanantaina julkistettiin myös PS Kemin uusin hankinta, sillä joukkue on tehnyt kauden mittaisen sopimuksen 27-vuotiaan serbialaisen keskuspuolustaja Zeljko Savicin kanssa.

Kaksi viime kautta Seinäjoen Pallokerhon avainpelaajiin kuuluneen Savicin houkutteli Kemiin hänen maanmiehensä Sasa Jovovic, joka pelaa PS Kemissä hyökkääjänä.

– Olen nähnyt aikaisemmin PS Kemin pelejä sekä paikan päällä että netissä, ja joukkue pelaa mielenkiintoista vastahyökkäyspeliä, luonnehtii vasta viikonloppuna Kemiin tullut Savic.

PS Kemissä uusimpaan hankintaan ollaan tyytyväisiä, sillä keskikentän lisäksi Savic pystyy pelaamaan myös vasenta laitapakkia. Valmentaja Jari Åhmanin mukaan Veikkausliigaan valmistautuva joukkue alkaa olla aika lailla kasassa, mutta silmät pidetään yhä avoinna mahdollisten loukkaantumistenkin varalla.

– Sekin vaikuttaa tilanteeseen, miten loukkaantuneet pelaajat kuntoutuvat ja ovatko mukana kauden avauksessa. Osa heistä ei ole varmaankaan mukana alussa, mutta kyllä me pärjätään. Meillä on laaja rinki ja nyt näyttää hyvältä, sanoo Åhman.

Veikkausliigassa kemiläisten tavoitteena on olla viiden-kuuden parhaan joukossa.

– Onhan meillä kova joukkue, me tulemme haastamaan kaikki muut joukkueet, naurahtaa Joona Veteli.

Vaikka ajat ovat taloudellisesti tiukat, on joukkueen johto tyytyväinen varainhankinnan sujumiseen. PS Kemin puheenjohtajan Antti Pasasen mukaan tukijoiden houkutteleminen on ollut selvästi helpompaa nousun takia.