Pääministerin vierailu Joensuussa kuumensi tunteet – katso, miten mielenilmaus yltyi käsirysyksi

Pääministeri Juha Sipilä saapui maanantaina Joensuuhun pääpuhujaksi biotalousseminaariin. Pääministeriä oli toivottamassa tervetulleeksi arviolta toistasataa mielenosoittajaa, joista osa riehaantui niin, että tilanne meni poliisin ja vahtimestareiden kanssa käsirysyksi.

Kotimaa
Opiskelijoiden mielenilmaus.
Osa mielenosoittajista riehaantui niin, että Carelia-salin ovella syntyi käsirysyä poliisien sekä vahtimestereiden kanssa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) oli maanantaina alkuiltapäivästä pääpuhujana Joensuussa Biotaloudesta suunta tulevaisuuteen -seminaarissa.

Itä-Suomen Vihreä Vasemmisto järjesti tämän tiimoilta Tervetuliaiskomitea Juha Sipilälle -nimisen tapahtuman Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle.

Kyseessä oli mielenilmaus koulutuksen leikkauksia vastaan.

Yliopiston Carelia-talon ala-aulaan oli kertynyt arviolta toistasataa ihmistä, kun kävi ilmi, että pääministeri on ohjattu salin puolelle takaoven kautta.

Mielenosoittajat suuntasivat Carelia-salin oville, ja pari mielenosoittajaa pääsi livahtamaan salin puolelle. Häiriköijät poistettiin salista.

Salin ulkopuolella poliisi ja vahtimestarit saivat tehdä hartiavoimin töitä, ettei äänekäs ryhmä pääse keskeyttämään seminaaria.

Ovella tilanne yltyi lopulta käsirysyksi.

Lisähämmennystä seminaariväelle toi se, että salin palohälytys laukesi soimaan samalla.