Byrokratiapyykkinaru esille Euroopan parlamenttiin huhtikuussa – saa kaverikseen lähes kolme kertaa pidemmän teoksen

Viime kesänä koottu taideteos, 25 metriä pitkä pyykkinaru maatalousyrittäjien käyttämistä lomakkeista pääsee nyt näytille Brysseliin. Näyttelyn järjestää Euroopan parlamentin varapuhemies, keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki. Viljelijöiden byrokratiataakkaa kuvaava teos saa rinnalleen peräti 73 metriä pitkän narun, joka on koottu viljeliljöiden täydentävien ehtojen oppaasta.

Kotimaa
Maatalousyrittäjän tarvitsemat lomakkeet pyykkinarulle ripustettuna
Mari Tabell

Viljelijöiden byrokratiataakkaa kuvaava pyykkinaru tulee huhtikuussa näytille Euroopan parlamenttiin Brysseliin.

Kiuruveden maaseutuasiamies Mari Tabell kokosi viime kesän lopulla maatalousyrittäjien käyttämistä tukihakemuksista ja muista lomakkeista yli 25 metriä pitkän taideteoksen, joka herätti jo tuolloin kovasti huomiota. Tabellin kanssa narun kokosivat kiuruvetinen maitotilallinen Kaisa Huttunen ja Sirpa Lintunen MTK Pohjois-Savon toimistosta.

Keskustan europarlamentaarikko ja Euroopan parlamentin varapuhemies Anneli Jäätteenmäki halusi byrokratiapyykkinaruksi nimetyn teoksen näytille parlamenttiin ja se on esillä Brysselissä 19. - 21. huhtikuuta. Tätä ennen pyykkinaru on jo käynyt näytillä muun muassa maa- ja metsätalousministeriössä.

– Niin EU:ssa kuin Suomessa on ryhdytty norminpurkutalkoisiin. Byrokratiapyykkinaru tuo konkreettisella tavalla meidän päättäjien silmien eteen maanviljelijöiden kohtaaman jopa musertavan byrokratiataakan, Jäätteenmäki sanoo.

Euroopan parlamentin näyttelyä varten Tabell on tehnyt myös uuden teoksen. Viljelijöille suunnatusta täydentävien ehtojen oppaasta tehtyyn pyykkinaruun kertyy pituutta 73 metriä.