Viljelijä yllättyi suurmielenosoituksen positiivisesta vastaanotosta – "Olisivathan ne voineet toisenlaisiakin käsimerkkejä meille nostella"

Kotkalainen viljelijä Olli Marttila on yllättynyt maanviljelijöiden perjantaisen suurmielenosoituksen saamasta positiivisesta vastaanotosta. Teiden varsille kerääntynyt väki kannusti traktoreillaan ohi ajaneita maanviljelijöitä.

Kotimaa
Olli Marttila.
Olli Marttila lähdössä korjaamaan tuulenkaatoja metsästä.Petri Lassheikki / Yle

Kotkalainen viljelijä Olli Marttila on yllättynyt maanviljelijöiden perjantaisen suurmielenosoituksen saamasta positiivisesta vastaanotosta. Marttila tunnustaa, että matkalla Senaatintorille jännitti, miten maanviljelijät otettaisiin vastaan Helsingissä.

– Sehän olisi voinut mahdollisesti kääntyä myös meitä vastaan kun mennään Helsinkiin.

Jo matkalla Kymenlaaksosta Helsinkiin epäilykset nuivasta vastaanotosta alkoivat hälventyä. Väkeä alkoi Marttilan mukaan kerääntyä teiden varsille seuraamaan ohi ajavia traktoreita.

– Peukutettiin, vilkutettiin ja kannustettiin. Autoilijat tööttäilivät kannustukseksi. Se oli sillä tavalla hieno kokemus, että vastaanotto oli lämmin.

– Olisivathan ne voi voineet toisenlaisiakin käsimerkkejä meille nostella.

Traktorimielenosoitus.
Viljelijöiden mielenosoitus Senaatintorilla Helsingissä perjantaina.Pekka Tynell / Yle

Nyt jälkeenpäin Marttila on sitä mieltä, että mielenosoitukseen lähteminen kannatti.

– Tämä on ollut elinkeinona sellainen, että kovin usein ei aikaisemmin ole mieltä osoitettu. Nöyrästi on nielty elinkeinon hankaluudet ja säädökset, mitä on tullut, eikä ole paljon barrikadeille noustu.

Marttila toimii myös MTK:n Kymi-Pyhtään yhdistyksen puheenjohtajana. Hänen mielestään suurmielenosoitus oli vasta alkusysäys.

– Ongelmat on nyt tuotu julki kovalla äänellä. Toivotaan, että työ tilanteen parantamiseksi alkaa.