Karsinnat peruttu – Kotkan Titaanit nousemassa Suomi-sarjaan

Vain kaksi jääkiekon II-divisioonan lohkovoittajaa ilmoitti halukkuutensa pelata sarjassa. Titaanien manageri sanoo, että pelaaminen Suomi-sarjassa tarkoittaisi budjetin kaksinkertaistamista.

urheilu
jääkiekko
Tomi Hänninen

Kotkan Titaanit on palaamassa ensi kaudeksi jääkiekon Suomi-sarjaan. Jääkiekkoliitto ilmoitti maanantaina, että Suomi-sarjan karsintoja ei pelata tänä keväänä, koska II-divisioonan lohkovoittajista vain kaksi ilmoitti halukkuutensa pelata sarjassa. Iisalmen Peli-Karhujen Mestis-nousun ja HC Vantaan viimesyksyisen luopumisen takia Suomi-sarjaan vapautui kaksi paikkaa.

Titaanien lisäksi jyväskyläläinen Liikunnan Riemu saa oikeuden hakea Suomi-sarjan lisenssiä ensi kaudelle. Titaanien manageri Petteri Lehti sanoo, että pelaaminen Suomi-sarjassa tarkoittaisi budjetin kaksinkertaistamista. Hän arvioi, että Suomi-sarjassa pelaaminen vaatisi noin 120 000 euroa.

– Alustavia kartoituksia ensi kauden pelaajista on tehty, samoin sponsorit ovat suhtautuneet positiivisesti mahdolliseen sarjanousuun ja lisäpanostuksiiin. Tavoitteena on vähintään sarjapaikan säilyttäminen, sanoo Lehti.

Titaanit varmisti II-divisioonan etelälohkon voiton viime viikonloppuna. Finaalissa kaatui KJT Miehet maalein 6-3.