Särkijärven yrittäjä toppuuttelee matkailua liiasta tuotteistamisesta

Muonion Särkijärvellä matkailijoita majoittava Tarja Veisto toppuuttelee Lapin matkailua liiasta tuotteistamisesta. Mieluummin, kuin että matkailijalle tarjotaan joitakin keinotekoisia palveluita, pitäisi tälle Veiston mukaan järjestää mahdollisuus kokea ihan tavallisia arjen asioita.

Särkijärvi, Utajärvi
Särkijärven majat
Särkijärven majojen uutta rakennuskantaa ovat nämä rivi- ja paritalot. Jorma Korhonen / Yle
Sorkijärven Majat Muonio yrittäjä Tarja Veisto
Särkijärven Majat Muoniossa tunnetaan hyvästä kotiruoastaan. Yrittäjä Tarja Veistolla on kokintaito hyppysissä. Haastattelu ja kuva: Jorma Korhonen / Yle
Särkijärven majat
Särkijärven majojen uutta rakennuskantaa ovat nämä rivi- ja paritalot. Jorma Korhonen / Yle

Mieluummin, kuin että matkailijalle tarjotaan joitakin keinotekoisia palveluita, pitäisi tälle Veiston mukaan järjestää mahdollisuus kokea ihan tavallisia arjen asioita.

– Ja niitä arjen asioita kyllä löytyy. Suotta keksiä ja järjestää mitään kummallisuuksia, kun ihan normaalit jutut kelpaavat ja niitä matkailijat haluavat, Tarja Veisto sanoo.

– Ihan ovat täällä talon töissä mukana ja melkeinpä harrastuksissakin; lämmittävät saunaa, soutelevat järvellä, pyöräilevät, hiihtävät, lumikenkäilevät. Olemme kuin sellainen iso matkailuperhe koko porukka.

Toisen polven perheyrittäjä

Tarja Veisto on toiminut kymmenen vuotta toisen polven perheyrittäjänä Särkijärven Majoilla Muoniossa. Hän pyörittää yritystä yhdessä miehensä Pekka Veiston kanssa. Pariskunnan hoteissa perinteisen mökkimajoituksen rinnalle on rakennettu uusia huoneistoja pari- ja rivitaloihin.

Uutta ovat myös vastaanottotilat ja ravintola vanhan pirtin yhteydessä. Talo on tunnettu hyvästä palvelustaan ja maukkaasta ruuastaan.

Talosta löytyy 70 petipaikkaa, linja-autollinen mahtuu mukavasti, Tarja Veisto sanoo.

Saapuvat yhä uudelleen

Matkailupaikka on avoinna ympäri vuoden ja on hyvin suosittu. Sinne saapuvat niin kotimaiset kuin ulkomaalaisetkin matkailijat.

Särkijärven Majoista on monille muodostunut paikka, jonne tullaan yhä uudestaan. Kävijämäärä on lievässä kasvussa ja sehän ilahduttaa yrittäjää.