Koe uusi yle.fi

Asuntomessut taas Tuusulaan – Rykmentinpuistosta kokeilualue

Tuusula on saamassa asuntomessujen järjestämisoikeuden jo kolmannen kerran. Rykmentinpuistossa voitaisiin vuonna 2020 kokeilla monenlaista asuntorakentamisen suunnittelua ja kehittämistä.

Kotimaa
Vantaan asuntomessut 2015.
Yle

Suomen Asuntomessujen ja Tuusulan kunnan välinen sopimus vuoden 2020 asuntomessuista on viime silausta vaille valmis. Messut ovat samalla Suomen Asuntomessujen 50-vuotisjuhlamessut.

Tuusulan puolesta tapahtuma sujuu myös juhlatunnelmissa, järjestettiinhän ensimmäiset asuntomessut juuri Tuusulassa vuonna 1970. Toisen kerran kunta sai messut vuodeksi 2000.

Nyt Tuusula on tarjonnut messupaikaksi Rykmentinpuistoa. Asuntomessuja alue kiinnostaa kovasti.

Asuntomessujen toimitusjohtajan Pasi Heiskasen mukaan siellä voitaisiin kokeilla monenlaista asuntorakentamisen suunnittelua ja kehittämistä.

Asuntopoliittinen puheenvuoro

– Tarkoitus nimenomaan on se, että 2020 tultaisiin näkemään semmoiset messut, joilla on todella ajankohtaista ja tulevaisuuteen suuntaavaa asuntosuunnittelua ja rakentamista.

Heiskanen uskoo, että sopimus messuista Tuusulan kunnan kanssa saadaan lähiviikkoina solmituksi.

– Sopimuksen sisällöstä sinänsä ei ole neuvoteltavaa. Lähinnä on käyty läpi alueen kaavaan liittyviä yksityiskohtia. Molemmilla on suuri tahtotila ja sopimuksen asiat ovat sinänsä kasassa.

Tuusulan omien hyvien puolien lisäksi messuja vetää kuntaan muuttoliike ja väen keskittyminen etelään.

– Messuista tulee varmasti myös asuntopoliittinen puheenvuoro. Miten kasvavan pääkaupunkiseudun asuntoasioita ratkotaan tulevaisuudessa.