Näitä nimiä pihoilla kohta huudellaan: Venla kiri suosituimmaksi, poikien listalla ei juuri muutosta

Viime vuonna syntyneiden suomenkielisten lasten suosituimmat etunimet olivat Venla ja Leo. Ruotsinkielisten lasten suosikkinimet olivat Ellen ja Emil.

Kotimaa
Äiti pitelee lapsen kättä.
Henrietta Hassinen / Yle

Vuonna 2015 syntyneiden suomenkielisten tyttöjen suosituimmaksi etunimeksi nousi Venla. Sen sai ensimmäiseksi nimekseen 394 tyttöä, Väestörekisterikeskus kertoo. Ykkössija ei ollut yllätys, siilä vuonna 2014 Venla oli listan seitsemäs.

Muuten tyttöjen etunimien kärki pysyi lähes muuttumattomana: annetuimpia nimiä olivat vuoden 2014 ykkössijalta kakkoseksi pudonnut Sofia, Aada, Aino ja Elsa.

Poikien viiden suosituimman etunimen lista oli viime vuonna sama kuin edellisenä, vain ensimmäinen ja toinen sija vaihtoivat paikkaa. Suosituin pojan etunimi oli Leo, joka annettiin viime vuonna 408 pojan nimeksi. Seuraavaksi suosituimmat nimet olivat Elias, Onni, Eino ja Oliver.

Ruotsinkielisten lasten suosikkinimet olivat Ellen, jonka sai etunimekseen 31 tyttöä, sekä Emil, joka annettiin nimeksi 43 pojalle.

Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Saga, Amanda, Elsa ja Ida. Pojille annettiin Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Oliver, William, Lucas ja Max.

Myös ruotsinkielisten lasten suosituimpien nimien lista oli hyvin samanlainen kuin edellisenä vuonna.

Maria ja Juhani edelleen suosiossa

Kaikista suomenkielisten tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat useamman vuoden ajan ykköspaikkaa pitänyt Maria sekä Sofia, Emilia, Aurora ja Amanda. Niin ikään pojille annettujen nimien ykkönen, Juhani, oli edelleen listan kärjessä. Sen perässä tulevat Johannes, Olavi, Mikael ja Oliver.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Elisabeth, Linnea ja Alexandra. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Erik, Alexander, Johannes, Mikael ja Emil.

Tiedot viime vuoden suosituimmista nimistä perustuvat 56 546 viime vuonna nimen saaneen lapsen tietoihin. Nimen sai 27 541 tyttöä ja 29 005 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 48 109 ja ruotsinkielisiä 3 349. Kaikkiaan lapsia syntyi 57 400.

Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä. Järjestelmää ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus.