1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Stubb: Uutinen Harkimon mahdollisesta ehdokkuudesta "ilman muuta yllätys"

Kansanedustaja Harry Harkimo kertoi maanantaina, että häntä on pyydetty ehdokkaaksi kokoomuksen puheenjohtajakisaan. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb kommentoi lehtitietoja tiistaina.

politiikka

Uutinen kokoomuslaisen kansanedustajan Harry Harkimon mahdollisesta osallistumisesta kokoomuksen puheenjohtajakisaan oli "ilman muuta yllätys", sanoo kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb.

Urheilulehti (siirryt toiseen palveluun) kertoi maanantaina, että Harkimo olisi harkinnut ehdokkuuttaan vakavissaan jo jonkin aikaa ja olisi kallistumassa ehdolle lähtemisen kannalle.

Ylelle Harkimo totesi, että häntä on pyydetty ehdokkaaksi, mutta hän ei ole miettinyt vielä asiaa.

Valtiovarainministeri Stubb kommentoi lehtitietoja tänään tiistaina ennen puhettaan Veronmaksajain Keskusliiton Vero 2016 -tapahtumassa.

– Puoluekokous päättää kokoomuksen puheenjohtajan. Itse olen ilmoittanut olevani käytettävissä, hän sanoi.

– Kolme seuraavaa kuukautta keskityn kahteen asiaan: Yksi on Suomen suunnan muuttaminen, talouden kunnostaminen. Meillä on pöydällä yhteiskuntasopimus, on sote-uudistus, on kehysriihi. Sen jälkeen panostamme puolueen uudistamiseen matkalla kohti 2018.

Onko sillä vaikutusta motivaatioonne, jos puheenjohtajakisa kokoomuksessa saadaan aikaiseksi?

– Olen kestävyysurheilija, Stubb vastasi kysymykseen. Hän muistutti, ettei kukaan ole asettunut "kisoihin" vielä mukaan.

– Odotetaan rauhassa, katsotaan tilanne yksi askel kerrallaan.

Lue seuraavaksi