Miisasta tulee vihdoin tosi-tv-julkkis – "Se on ollut tavoitteeni pienestä asti"

Miisa Kettunen halusi jo pikkutyttönä, että hänen häänsä näytetään televisiossa. Unelma toteutui, kun hän meni miehensä Jannen kanssa naimisiin tv-ohjelmassa. Häissä oli Barbie-teema. Miisa toivoo, että julkisuus tuo hänelle lisää tv-töitä.

Kotimaa
Janne ja Miisa Kettunen
Janne ja Miisa Kettunen menivät naimisiin hääohjelmassa.Niklas Joki / Yle

Miisa ja Janne Kettusen häitä juhlittiin viime kesänä Voikkaan Virtakivessä Kouvolassa. Häiden teemana oli Barbie, mikä tarkoitti vaaleanpunaista värimaailmaa.

– Siellä oli blingblingiä ja vaaleanpunaista. Limusiinikin oli vaaleanpunainen, pariskunta kertoo.

Hääjärjestelyistä vastasi suurimmaksi osaksi Miisa. Hän halusi ehdottomasti, että häät näkyvät televisiossa. Sen vuoksi pariskunta on mukana Ava-kanavalla näkyvässä Suomen ihanimmat häät -sarjassa.

– Olen pienestä asti ajatellut, että haluan häideni näkyvän telkkarissa. Se on ollut tavoite. Sitten näimme mainoksen hääohjelmasta. Sanoin Jannelle, että haetaan mukaan, Miisa toteaa.

Jannekaan ei vierastanut tv-kameroita.

– Minulle oli ihan sama, olemmeko telkkarissa vai emme. Menin kiltisti mukana. Olin vain maksaja ja sivustaseuraaja. Miisalta ei tullut muita ohjeita kuin käydä parturissa ennen häitä.

Oli blingblingiä ja vaaleanpunaista. Limusiinikin oli vaaleanpunainen.

Miisa ja Janne Kettunen

Tähtityttö

Miisa haluaa näkyvyyttä julkisuuden kautta, koska hän toimii mallina. Hänellä on jo kokemusta julkisuudesta Seiskan tähtityttö -kilpailun 2015 voittajana.

– Kun olen enemmän näkyvillä, pääsen paremmin ihmisten tietoisuuteen. Toivon, että se poikisi tv- ja promohommia sekä mallin töitä.

Hän haluaisi osallistua myös muihin tosi-tv-ohjelmiin.

– Martina ja hengenpelastajat on sellainen mihin voisin lähteä, samoin Viidakon tähtöset. En tosin tiedä, tehdäänkö sitä enää.

Pariskunta haki myös Satuhäihin, mutta he uskovat toisen hääohjelman tuovan parempaa näkyvyyttä. Lisäksi heitä on pyydetty Temptation Island -sarjaan, jossa pariskunnat käyvät treffeillä sinkkujen kanssa.

– Emme kokeneet tärkeäksi lähteä treffaamaan sinkkuja. Ei siinä ollut mitään järkeä, Miisa toteaa.

– Meillä on lapsi, kuvausaika olisi ollut kolme viikkoa ja minulla on kuitenkin työpaikka. Vuokrakin pitää maksaa, lisää lähihoitajana työskentelevä Janne.

Toivon, että se poikisi tv- ja promohommia sekä mallin töitä.

Miisa Kettunen

Teiniäiti

Nyt 23-vuotias Miisa alkoi odottaa pariskunnan yhteistä poikaa vain 16-vuotiaana. Poika aloittaa koulun syksyllä. Teiniraskaus oli yhtenä teemana myös parin omassa jaksossa hääohjelmassa.

– Tuotantoyhtiö nosti teiniraskauden yhdeksi aiheeksi. Se on näyttävästi esillä, Miisa toteaa.

Pariskunnalla ei ollut vaikeuksia puhua asiasta ohjelmassa.

– Sehän oli ihan normaalia elämää, mutta vain alkoi aikasemmin. Tukea on pyydetty ja uskallettu pyytää, ja apua on saatu, Janne kuittaa.

Seiskan lehtileikkeitä seinällä.
Kettusten kotona on seinä, jolle he ovat keränneet Miisasta kertovia lehtijuttuja.Niklas Joki / Yle

Morsian

Hääkuvaukset sujuivat kaikin puolin hyvin.

– Hääpäivänä ei edes huomannut, että ne kamerat pyörivät siinä. Välillä meidät vain vedettiin haastatteluun, Miisa muistelee.

Menin kiltisti mukana. Olin vain maksaja ja sivustaseuraaja.

Janne Kettunen

Päivä oli niin tärkeä, että molemmat unohtivat kameroiden olemassaolon. Pääosassa oli lopulta naimisiinmeno.

– Jännintä oli se, kun olimme kirkossa keskellä ihmislaumaa. Jalat jäykkänä siinä sai seisoskella eikä ajatellut yhtään kameroita, Janne toteaa.

Tarina on tärkein

Useita tosi-tv-ohjelmia tuottavasta Aito Media Oy:stä kerrotaan, että ohjelmiin hakee paljon samoja ihmisiä.

– Ihmisen tarina on tärkeämpi kriteeri kuin se, miten sinnikäs on tai se, missä on ollut esillä, linjaa Aito Media Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sanna Ignatius.

Joskus hakija pääsee useampaankin ohjelmaan. Näin on käynyt esimerkiksi Jarkko "Jarkkis" Kujanpäälle joka esiintyy parhaillaan Nelosella sekä The Voice of Finlandissa että Kielletty rakkaus -sarjassa. Ignatius iskoo, että kyseessä on sattuma.

– Kun ohjelmia kuvataan, tuotantoyhtiöt eivät usein ole tietoisia toisistaan. Ja Jarkkiksellahan on hyvin poikkeuksellinen tarina sekä musiikin että rakkauden saralla.

Suomessa tosi-tv-ura onnistuu harvoin

Monet hakijat tavoittelevat tosi-tv-ohjelmista näkyvyyttä.

Paljon riippuu henkilöstä itsestään, miten pystyy kehittämään itseään ohjelman jälkeen.

Sanna Ignatius

Rapakon takana tosi-tv-tähteyden pohjalle voi rakentaa uran, mutta Suomessa siinä onnistuu vain harva.

Esimerkiksi Temptation Islandista ja Hottikset-sarjasta tuttu Bile-Dani on ollut esillä ohjelmien jälkeenkin.

– Hän on onnistunut jonkin verran tuotteistamaan itseään ja myy esimerkiksi dj-keikkaa. Paljon riippuu henkilöstä itsestään, miten pystyy kehittämään itseään ohjelman jälkeen. Yksittäisten tosi-tv-tähtien taustalla harvoin on mittavaa koneistoa.

Aito Media Oy tuottaa esimerkiksi Suomen ihanimpia häitä ja Ylellä parhaillaan pyörivää Au pairit Australiassa -sarjaa.

Miisa ja Janne Kettusen häät näytetään televisiossa 5.4.