TPS-kapteeni nälkäisenä Kärppien kimppuun: Vihaan häviämistä vielä enemmän kuin nuorena

Veteraanihyökkääjä Tomi Kallio uskoo, että nälkäinen TPS pystyy kukistamaan Oulun Kärpät SM-liigan pudotuspelien seuraavalla kierroksella. Joukkueensa paras pistemies neuvottelee parhaillaan jatkosopimuksesta Palloseuran kanssa.

urheilu
Tomi Kallio Yle Turun radiolähetyksessä.
Kalle Mäkelä / Yle

Turun Palloseuran kapteeni Tomi Kallio uskoo seuransa mahdollisuuksiin Oulun Kärppiä vastaan jääkiekon SM-liigan pudotuspeleissä. Joukkueet aloittavat puolivälieräsarjansa perjantaina hallitsevan mestarin kotiluolassa Oulussa.

Kun lähdin täältä vuonna 2000, niin Turku oli liioittelematta Euroopan paras paikka pelaajalle. Vuosien aikana se on jollain tavalla päästetty lipsumaan.

Tomi Kallio

– Meidän täytyy käyttää hyväksemme sitä nälkää päästä jatkoon. Se on meidän suurin aseemme. Kärpät on voittanut vähän joka vuosi ja se vaikuttaa ihmisen mieleen. Kärpät myös tietää, että TPS ei ole mikään junnuporukka, Kallio puntaroi.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Tepsi lähetti Vaasan Sportin kesälomille. 39-vuotias Tomi Kallio nakutti ottelusarjassa viisi pistettä kahteen otteluun. Runkosarjan 60 ottelussa tehopisteitä syntyi 18+26=44. Maailmallakin menestystä niittänyt hyökkääjä myöntää, että voitonnälkä vain kasvaa iän karttuessa.

– Kun on tiedostanut, ettei ole paljoa enää jäljellä, niin häviämistä vihaa vielä enemmän kuin nuorena. Silloinkin mailat lentelivät ja kotona pidettiin mykkäkoulua.

Jatkosopimus on lähellä

Tomi Kallio teki viime kesänä kovan valinnan, kun hän palasi takaisin Turkuun kasvattajaseuransa paitaan. TPS on viime vuosina kerännyt mainetta lähinnä rämpimällä vastoinkäymisestä toiseen.

Hän ihmettelee edelleen, miten takavuosien kestomenestyjä on joutunut niin huonoon jamaan. Veteraanihyökkääjä muistuttaa, että jäällä ei voi tehdä tulosta, mikäli seuran johtoporras ei ole asioidensa tasalla.

– Kun lähdin täältä vuonna 2000, niin Turku oli liioittelematta Euroopan paras paikka niin pelaajalle kuin kelle tahansa. Monien vuosien aikana se on jollain tavalla päästetty lipsumaan. Sitä ei voi laittaa kenenkään yksittäisen henkilön piikkiin. Vääriä ihmisiä on ollut niin johdossa, pelaajissa kuin valmentajissa, Kallio laukoo.

Tomi Kallio Yle Turun radiolähetyksessä.
Tomi Kallio uskoo, että TPS:n positiiviset otteet jatkuvat myös ensi kaudella.Kalle Mäkelä / Yle

Kuluva kausi on kuitenkin näyttänyt, että Tepsin kurssi on vihdoin kääntymässä nousuun. Myös joukkueen kippari on pannut asian merkille. Miehen sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen, mutta Kallio jaTPS neuvottelevat parhaillaan jatkosopimuksesta.

– Olen nähnyt aika paljon positiivista tänä vuonna ja näen myös, että ensi vuoteen on paljon positiivista tulossa. Diiliä ei ole vielä tehty, mutta olemme lähellä.