1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Bonnierin suuret journalistipalkinnot jaetaan tänään – Yleltä kaksi ehdokasta mukana

Tänään illalla ratkeaa ketkä saavat Bonnierin suuret journalistipalkinnot. Ylen toimittaja Tom Kankkonen on ehdolla vuoden journalistiksi ja Jessikka Aron juttusarja Venäjän verkkopropagandasta vuoden jutuksi.

Jessikka Aro ja Tom Kankkonen Kuva: Yle

Suuren journalistipalkinnon saajat valitaan tänään. Palkintoja jaetaan neljässä kategoriassa, joiden ehdokkaat julkistettiin reilu kuukausi sitten.

Yleltä on ehdolla kaksi toimittajaa palkinnon saajaksi. Vuoden jutuksi on ehdolla Yle Kioskin toimittajan Jessikka Aron tekemä juttusarja Venäjän verkkopropagandasta. Ylen ulkomaantoimittaja Tom Kankkonen on ehdolla vuoden journalistiksi.

Palkintolautakunta perusteli, että Jessikka Aron jutut käsittelivät monipuolisesti Venäjän verkkopropagandaa sekä yrityksiä vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen Suomessa.

Tom Kankkosta palkintolautakunta kiittää luottamusta herättävästä raportoinnista maailman kriisialueilta. Syyrian, Irakin ja Turkin konfliktit ovat tulleet lähelle suomalaisia television ja radion kuuntelijoita. Tiukoissakin tilanteissa ja järkyttävien ihmiskohtaloiden keskellä hän säilyttää rauhallisen, maltillisen ja luottamusta herättävän tyylinsä, raati perustelee.

Suuri journalistipalkinto jaetaan lisäksi vuoden journalistinen teko sekä vuoden kirjan kategorioissa. Ruotsalaisen kustannusyhtiö Bonnierin perustamaa palkintoa on jaettu vuodesta 2001 lähtien. Jokaisen palkinnon arvo on 7 500 euroa.

Palkintogaalaa voi seurata MTV3-kanavalta suorana lähetyksenä kello 20.05 alkaen.