1. yle.fi
  2. Uutiset

Joensuun kaupunginteatteri houkuttelee yleisöä Havukka-ahon ajattelijalla, brittifarssilla ja jouluseikkailulla

Yleisökadosta kärsinyt Joensuun kaupunginteatteri houkuttelee syyskaudella katsojia takaisin lehtereille Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelijalla, Ray Cooneyn Koukussa-farssilla ja lasten näytelmällä Viirun ja Pesosen joulu.

kulttuuri
Lassi Uimonen on Konsta Pylkkäsen roolissa.
Joensuun kaupunginteatteri / Ville Kokkola

Joensuun kaupunginteatteri houkuttelee katsojia perinteisellä ja varmalla ohjelmistolla ensi syksynä.

Ensi-iltakauden avaa syyskuussa Veikko Huovisen läpimurtoteos Havukka-ahon ajattelija. Edellisen kerran Havukka-ahon ajattelijaa on esitetty Joensuussa 1960-luvun alussa.

Veikko Huovisen vuonna 1952 julkaistun esikois- ja läpimurtoteoksen dramatisoinnin ovat tehneet Aino ja Jouko Kivi, isä ja tytär. Konsta Pylkkäsen roolissa on näyttelijä Lassi Uimonen, joka jää teoksen myötä eläkkeelle.

Ohjelmistossa on tunnistettavuutta ja helposti lähestyttävyyttä.

Iiristiina Varilo

Syksyn toinen esi-ilta on Ray Cooneyn perinteinen brittifarssi Koukussa. Näytelmä kertoo taksikuskista, joka on mennyt naimisiin kahden naisen kanssa. Kaksinnainutta miestä uhkaa paljastuminen, kun vaimojensa lapset, tytär ja poika, aikovat ryhtyä seurustelemaan.

Koukussa-farssin ohjaajana vierailee Anna-Maria Klintrup. Tuotanto kuuluu teatterin kiertueohjelmistoon.

Teatterinjohtaja Iiristiina Varilo sanoo, että syksyllä houkutellaan hienoilla tarinoilla niitä katsojia, jotka haluavat ennen kaikkea viihtyä teatterissa.

– Ohjelmistossa on tunnistettavuutta ja helposti lähestyttävyyttä, Varilo kertoo.

Viiru ja Pesonen seikkailevat jouluun

Lapsille Joensuun kaupunginteatteri tarjoaa joulunäytelmän Viirun ja Pesosen joulu, jonka ohjaa teatterinjohtaja Iiristiina Varilo. Sven Nordqvistin tarina sopii kaikille yli 5-vuotiaille.

Ennakkotietojen mukaan Joensuun kaupunginteatteri teki jo toisen peräkkäisen alijäämäisen tilinpäätöksen vuodelta 2015. Viime vuonna teatterin yleisömäärä romahti alle 15 000 katsojan.

Lue seuraavaksi