Koe uusi yle.fi

Keskusta ei hyväksy Mäntylän Fimea-esitystä – "Alueellistaminen vietävä päätökseen"

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä esitti tiistaina, että lääkealan Fimean päätoimipaikka palautettaisiin Helsinkiin. Keskustan eduskuntaryhmä kommentoi esitystä tiedotteessaan. Myös Savo-Karjalan kansanedustajat suhtautuvat siihen nuivasti.

Kotimaa

Hallituspuolue keskustan eduskuntaryhmä ei hyväksy sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps.) esitystä lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean päätoimipaikan siirtämisestä Kuopiosta Helsinkiin, tiedottaa keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajisto eli Matti Vanhanen, Elsi Katainen ja Markus Lohi.

Mäntylä esitti tiistaina, että Fimean päätoimipaikka olisi Helsinki eikä Kuopio. Hän tähdensi, ettei Fimea saa enää olla aluepolitiikan väline.

Keskustan Vanhanen, Katainen ja Lohi kuitenkin toteavat, että Fimean alueellistamisesta on voimassa oleva päätös ja toiminta Kuopiossa on saatu tukevalle perustalle.

– Nyt alueellistaminen on vietävä määrätietoisesti ja yhteistyössä Fimean asiantuntevan henkilöstön kanssa päätökseen, kolmikko kirjoittaa tiedotteessaan.

Myös Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajat ilmoittavat olevansa pettyneitä Mäntylän esitykseen.

Kristillisdemokraattien kansanedustajan Sari Essayahin välittämässä tiedotteessa he toteavat, että päätös on aluepolitiikan näkökulmasta huono uutinen. Kansanedustajat kertovat myös vetoavansa vielä valtioneuvostoon, jonka hyväksynnän ministerin esitys vaatii.