Journalisti: Alma Medialle isot tuomiot Pohjolan Sanomien irtisanomisista ja ikäsyrjinnästä

Hovioikeus on tuominnut Alma Median ikäsyrjinnästä yhtiön irtisanottua kaksi noin 60-vuotiasta Pohjolan Sanomien työntekijää, kertoo Journalisti-lehti. Yhtiö tuomittiin myös maksamaan isot korvaukset työsopimuksen perustettomasta päättämisestä.

Kotimaa
Pohjolan Sanomat
Karoliina Haapakoski / Yle

Hovioikeus on tuominnut Alma Median isoihin korvauksiin Pohjolan Sanomien entisten työntekijöiden irtisanomisista. Hovioikeus oli samalla kannalla käräjäoikeuden kanssa siitä, että Pohjolan Sanomien toimitussihteerin sekä lehtikuvaajan irtisanomiset olivat perusteettomat.

Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus hyväksyi myös irtisanottujen väitteen ikäsyrjinnästä. Irtisanotut olivat työsuhteen päättyessä noin 60-vuotiaita. Alma määrättiin maksamaan yhdenvertaisuuslain perusteella kummallekin hyvitystä 9 000 euroa.

Lisäksi yhtiön on korvattava toimitussihteerille 75 000 ja kuvaajalle 61 000 euroa sekä molempien oikeudenkäyntikulut, yhteensä 65 000 euroa.

– Korvausten taso viestii, että oikeus suhtautuu hyvin negatiivisesti iäkkäiden työntekijöiden irtisanomiseen kyseenalaisin perustein. Työnantajan kannattaa vastedes miettiä irtisanomisen edellytyksiä, kuten ovatko työt todella vähentyneet, ja jos ovat, niin keneltä ne ovat vähentyneet, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen Journalistille.

Alma Media hävisi juttunsa myös Kainuun käräjäoikeudessa. Oikeuden mukaan Ylä-Kainuu-lehti oli irtisanonut 62-vuotiaan toimittajansa perusteettomasti.

Alma Median tuomioista kertoi Journalisti-lehti (siirryt toiseen palveluun).