Jukureiden tuttu ja turvallinen mestismaailma mullistuu syksyllä – "Kalevankankaalla muuttuu melkein kaikki"

Kun Jukurit aloittaa syyskuussa taipaleensa SM-liigassa, ehtii moni asia muuttua kotihallissa Kalevankankaalla. Joukkueen lisäksi uudistuksia on tulossa niin halliin kuin koko ottelutapahtumaan.

urheilu
Jukurit
Liigan kirkkaissa valoissa moni asia muuttuu Jukureiden kotihallissa Kalevankankaalla.Pekka Havukainen/Yle

Jukureiden kotihallissa Kalevankankaalla on jo totuttu keväiseen menestykseen Mestiksessä. Samalla kotiottelut ovat mestistaipaleella olleet kuin mummolaan meno, kaikki on ennallaan.

Kaikki tosin muuttuu aika tarkalleen puolen vuoden kuluttua, kun liigakiekko tipahtaa ensi syksynä jäähän. Vaikka Jukurit marssi kuluneella kaudella ylivoimaisesti Mestiksen runkosarjan voittoon, ei esimerkiksi nykyisestä joukkueesta monta nimeä nähdä ensi kaudella jukuripaidassa.

Jos miettii kuinka paljon tästä mestisjoukkueesta pelaa ensi kauden joukkueessa, niin kyllä se voittopuolisesti täyttyy ihan uusilla pelaajilla

Harri Tammiruusu

– Kyllä Kalevankankaalla muuttuu melkein kaikki. Pelataan ihan uutta sarjaa, ja sitten meillä on aika pitkälti ihan uusi joukkue. Jos miettii kuinka paljon tästä mestisjoukkueesta pelaa ensi kauden joukkueessa, niin kyllä se voittopuolisesti täyttyy ihan uusilla pelaajilla, toteaa Jukureiden toimitusjohtaja Harri Tammiruusu.

Eivätkä muutokset koske pelkästään joukkuetta. Vielä nyt alkavissa Mestiksen pudotuspeleissä Kalevankankaan käytävillä mennään kärjistetysti sanottuna lihapiirakka-, makkara- ja kahvi-linjalla. Ensi syksynä ravintolapalvelut laajenevat, ja sama tapahtuu myös fanituoterintamalla.

– Meillä on isot odotukset. Tulen Raumalta missä myytiin tosi paljon fanituotteita ja oli hyvät jakelureitit. Kyllä me ollaan jo yksi lastillinen Kiinasta tilattu, laskee Jukureiden myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen.

– Meille tulee toimisto keskustaan ja myyntipisteitä tulee lisää, että kyllä niitä tuotteita sitten saa jos niitä haluaa. Meidän pitää olla sellaisia, että tuotteita kehdataan pitää ja tunnustaa väriä.

Tämähän on hieno halli ja tätä on vasta remontoitu mutta tämähän on lähtökohtaisesti hieman steriili

Harri Tammiruusu

Hallin seinätkin saavat uutta väriä

Muutoksia on tulossa myös sen suhteen, miltä ottelutapahtumat jatkossa näyttävät ja kuulostavat. Yksityiskohtia viilataan aina seinien väriä myöten.

– Tämähän on hieno halli ja tätä on vasta remontoitu mutta tämähän on lähtökohtaisesti hieman steriili. Olen nyt käynyt paljon kiertelemässä ja varsinkin tuolla Ruotsin puolella käynyt katsomassa vähän vastaavia halleja. Siellä on aika hienosti pieniä yksityiskohtia, kuvia, värejä ja tämän tyyppisiä. Sanotaan, että hallista tehdään mikkeliläisten näköinen, avaa toimitusjohtaja Harri Tammiruusu.

Jukurit on saavuttanut kuusi mestaruutta ja yhteensä 11 mitalia syksyllä 2000 alkaneella mestistaipaleella. Yksi mestaruus on vielä hakusessa, ennen kuin Liigan ovet avautuvat.

– Ihan rehellisesti voin sanoa, että kyllä se ajatus karkaa koko ajan sinne syksyyn. Mutta otetaan se mestaruus vielä tästä. Seitsemän mestaruutta, niin se on paljon hienompi lähteä sitten Liigaan, kertoo Jukureiden faniryhmän SarvisClubin puheenjohtaja Peku Pulkkinen.