1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Dekkarinsa elokuvaoikeudet Hollywoodin myynyt Marko Kilpi uskoo: käsikirjoittaminen alkaa syksyllä

Kuopiolainen kirjailija ja poliisi Marko Kilpi myi viime keväänä Elävien kirjoihin -romaaninsa elokuvaoikeudet Hollywoodissa toimivalle tuotantoyhtiölle. Kilven mukaan elokuvan käsikirjoittaja on kiikarissa, mutta sopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu.

Kuva: Pertti Huotari / Yle

Kuopiolainen dekkarikirjailija ja poliisi Marko Kilpi uskoo, että hänen kirjastaan tehtävää Hollywood-elokuvaa päästäisiin käsikirjoittamaan ensi syksynä.

Kilpi myi Elävien kirjoihin -romaaninsa elokuvaoikeudet Hollywoodissa toimivalle Tapestry Films -tuotantoyhtiölle viime keväänä. Kirjailijan mukaan projekti on sujunut hyvin ja tarkempi aikataulu riippuu käsikirjoittajan kiireistä.

– Meillä on käsikirjoittaja kiikarissa, mutta sopimuksia ei ole vielä tehty, Kilpi sanoo.

_Elävien kirjoihin _-romaani on jo päätynyt valkokankaalle Suomessa Aku Louhimiehen 8-pallo-elokuvassa. Viime keväänä ei kuitenkaan myyty oikeuksia elokuvan uudelleenfilmatisointiin vaan sen taustalla olevaan romaaniin.

Suomen elokuvasäätiö myönsi Kilvelle maaliskuussa 6 500 euron apurahan pitkän näytelmäelokuvan käsikirjoittamiseen.

Apurahahakemuksessa työnimellä Hari kulkeva elokuva kertoo tieteistarinan ihmiskunnan kohtalosta, olemassaolosta ja sen määrittelystä. Kilpi ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa halua kertoa tarkemmin, mistä projektissa on kyse.

– Hyvin pian kerrotaan lisää, Kilpi ennakoi.