1. yle.fi
  2. Uutiset

SaiPan Tirkkonen: Puolivälieristä JYPiä vastaan tulossa tiukka, tasainen ja fyysinen

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkosen mukaan joukkue lähtee luottavaisin mielen kaatamaan JYPiä perjantaina alkavissa puolivälierissä. Maalivahti Jussi Markkanen ei sairastelun takia ole päässyt alkuviikkona harjoituksiin mukaan.

urheilu
SaiPan vaihtoaitiossa 16.9.2015
Heli Mälkiä / Yle

Jääkiekon Liigan puolivälierät alkavat perjantaina. Runkosarjassa viidenneksi tullut Saipa aloittaa ottelunsa vieraspelillä jyväskyläläistä JYPiä vastaan.

Kaksi vuotta sitten samaiset joukkueet kohtasivat myös puolivälierissä. Silloin SaiPa vei välierät voitoin 4–3. Niitä otteluita ei SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkosen mukaan kuitenkaan kannata muistella.

– Meillä on eri joukkueet ja eri systeemit molemmilla joukkueilla.

Pudotuspeleistä Tirkkonen odottaa kiivasta taistelua molemmilta joukkueilta. Ottelusarjasta tulee Tirkkosen mielestä tiukka ja tasainen, ja marginaalit tulevat olemaan pieniä.

– Molemmat joukkueet ovat suoraviivaisia ja luistelevia. Kun joukkueet haluavat kamppailla ja taistella, niin varmasti fyysinen peli tulee olemaan.

Huilin jälkeen alkoi kova harjoittelu

SaiPan viimeinen runkosarjaottelu oli viime torstaina Helsingin IFK:ta vastaan. Sen jälkeen joukkue huilasi muutama päivän.

– Kun runkosarja päättyi, niin henkinen lataus varmasti vähän katosi, mutta nyt sitä on yritetty taas etsiä. Joukkueen henki on hyvä.

Alkuviikosta joukkue teki tiukkoja fyysisiä harjoituksia, ja loppuviikon aikana hiotaan erikoistilannekuvioita.

Hyökkääjä Petteri Nokelaisen pelaaminen enää tänä keväänä on täysi arvoitus myös päävalmentaja Tirkkoselle. Maalivahti Jussi Markkanen ei alkuviikosta päässyt mukaan harjoituksiin sairastelujen takia.

SaiPan ja JYPin väliset puolivälieräottelut alkavat perjantaina 18.3. Jyväskylässä. Välieräpaikkaan tarvitaan neljä voittoa. Otteluita seurataan suorana Yle Puheessa.

Lue seuraavaksi