yle.fi-etusivu

Euroopan jättipörssi on syntymässä – yhdenvertaiset yhdistyvät

London Stock Exchange Group ja Deutsche Börse ovat julkistaneet yhdistymisehtonsa. Sopimus on uutistoimisto Bloombergin mukaan kouluesimerkki siitä, miten yhdenvertaiset yritykset yhdistyvät.

Ulkomaat
Alaspäin menevä pörssikurssi
Jyrki Lyytikkä / Yle

Eurooppaan syntyy jättipörssi. Lontoon pörssi eli London Stock Exchange Group ja Frankfurtin pörssi eli Deutsche Börse ovat edenneet fuusioneuvotteluissaan ja julkistaneet yhdistymisehtonsa.

LSE:n osakkeenomistajat saavat uuden yhtiön osakkeista 45,6 prosenttia, Deutsche Börsin omistajat 54,4 prosenttia, kertoo uutistoimisto Bloomberg (siirryt toiseen palveluun). Fuusioneuvotteluista kerrottiin helmikuun lopussa.

Sopimus on uutistoimisto Bloombergin mukaan kouluesimerkki siitä, miten yhdenvertaiset yritykset yhdistyvät. Frankfurtin pörssi yritti ostaa Lontoon pörssin jo vuonna 2000 ja 2005. Nämä yritykset epäonnistuivat.

Yhdistymisen arvioidaan tuottavan vuosittain 450 miljoonan euron synergiaedut.

Lontoon ja Frankfurtin pörssien yhdistyminen luo jättiläisen, joka nousee maailman suurimpien pörssien joukkoon, Yhdysvaltain ja Hongkongin pörssien rinnalle. Kumpaisenkin on määrä jatkaa toimintaa edelleen entisillä nimillään.

Lähteet: Reuters, AFP