Pippurimylly-ohjelmalle palkinto ruokakulttuurin vaalimisesta ja uudistamisesta

Pippurimyllyn ohjeita on helppo toteuttaa kotikeittiössä. Valintaraadin mukaan viikoittainen ajankohtaisohjelma tukee lappilaisen ruokaperinteen säilymistä ja uudistumista.

Pippurimylly
Juha Mäntykenttä, Jaakko Kolmonen ja Eeva-Maija Laurila Gastro-messut 2016
Pippurimylly sai tunnustuspalkinnon Alfred Kordelinin Jaakko Kolmosen (kesk.) rahastolta. Palkinnon vastaanottivat Gastro-messuilla Eeva-Maija Laurila Lapin martoista sekä Yle Rovaniemen toimittaja Juha Mäntykenttä.Jesse Kolmonen

Yle Rovaniemen ja Lapin Marttojen Pippurimylly-ohjelma saa ruokakulttuuripalkinnon. Alfred Kordelinin Jaakko Kolmosen rahasto myönsi ohjelmalle 3 500 euron tunnustuspalkinnon Gastro-messuilla keskiviikkona Helsingissä.

Valintaraadin mukaan viikoittainen ajankohtaisohjelma tukee lappilaisen ruokaperinteen säilymistä ja uudistumista. Pippurimyllyn ohjeita on helppo toteuttaa kotikeittiössä. Ohjelmaa on toimitettu parikymmentä vuotta.

Palkinnonsaajat valitsi yhdessä rahaston puheenjohtaja Jaakko Kolmosen kanssa lautakunta, johon kuuluvat Marttaliitto, Kotitalousopettajien liitto, Maa- ja kotitalousnaiset ja Suomen Keittiömestarit.

Muita palkinnonsaajia ovat keittiömestari Tapio Laine ja Suomen kokkimaajoukkue sekä Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen.

– Palkinnot nostavat esiin sisukkaita, luovia ja monipuolisia ammattilaisia. Suomalainen ruokakulttuuri on hyvissä käsissä. Tunnustus myös kannustaa ja motivoi palkinnonsaajaa ponnistelemaan maku- ja aistielämysten eteen, toteaa keittiömestari Jaakko Kolmonen.

Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, taidetta, kirjallisuutta ja vapaata sivistystyötä sekä edistänyt tekijöiden kansainvälistymistä. Vuonna 2011 perustettu Jaakko Kolmosen rahasto on yksi Kordelinin säätiön 15 kaupunki- ja kohderahastosta.