Koe uusi yle.fi

Suomalainen ohjelmistoyhtiö sai kymmenien miljoonien pääomasijoituksen

M-Files auttaa hallitsemaan tietotulvaa ja tietojärjestelmiä. Nopeasti kasvanut yritys aikoo laajentaa toimintaansa eri puolilla maailmaa.

internet
Serverisali
Jyrki Lyytikkä / Yle

Tamperelainen tiedonhallinnan ohjelmistoyhtiö M-Files on saanut 33 miljoonan euron pääomasijoituksen. Pääsijoittaja on nopeasti kasvaviin digitaalisiin ja ict-firmoihin keskittynyt Partech Ventures Ranskasta, mukana ovat myös Suomen teollisuussijoitus ja brittiläinen Draper Esprit.

Suomen pääomasijoitusyhdistyksen mukaan kyseessä on yksi kaikkien aikojen suurimmista sijoituksista suomalaiseen alkuvaiheen kasvuyritykseen.

– Kymmenen miljoonan sijoitus suomalaiseen kasvuyritykseen on harvinaista, 20 miljoonaa todella harvinaista, Suomen pääomasijoitusyhdistyksen toimitusjohtaja Pia Santavirta valottaa mittasuhteita.

Santavirta uskoo yrityksen kasvuhalun ja -kyvyn painavan sijoittajien päätöksissä.

– On oltava potentiaalia lähteä ulkomaille, Santavirta kuvailee.

Partech Venturesin johtava partneri Bruno Crémel kuvailee tiedotteessa M-Filesin kasvulukujen vakuuttaneen.

M-Filesin liikevaihto oli viime vuonna runsaat 30 miljoonaa euroa. Työntekijöitä sillä on yli 300. Viime kuuden vuoden aikana yhtiön kasvu on ollut lähes tuhat prosenttia, se kertoo tiedotteessa. Viime vuonna M-Filesin liikevaihto kasvoi 36 prosenttia.

Tiedon löytämiseen tuhrautuu entistä vähemmän aikaa

Sijoitusvaroja M-Files aikoo käyttää niin myynnin ja markkinoinnin parantamiseen kuin uusien tuotteiden saamiseen markkinoille.

– Uuden innovaatiomme suurin arvo asiakkaille on, että tietoa ei tarvitse siirtää uuteen järjestelmään, vaan sitä voi hallita erilaisissa tietojärjestelmissä, pilvipalveluissa, verkkolevyllä kuten [tiedostojen synkronointisovellus] Dropboxissa. Tietoja ei tarvitse siirtää vanhoista järjestelmistä uusiin, kertoo M-Filesin perustaja ja teknologiajohtaja Antti Nivala.

M-Filesin tiedonhallinta perustuu metatietojen käyttöön. Yrityksellä on jo tuhansia asiakkaita yli sadassa maassa, muun muassa teräsyhtiö SSAB ja kemikaaliyhtiö Kemira.

M-Filesilla on nykyisin toimipisteet Suomessa, Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Ruotsissa. Yhtiöllä on nyt esimerkiksi Yhdysvalloissa 80 työntekijää ja Britanniassa kahdeksan. Lisää aiotaan palkata. Seuraavien puolentoista vuoden aikana yritys aikoo avata uusia toimipisteitä Australiaan, Ranskaan ja Saksaan.

– 2–3 vuoden aikana avaamme toimipisteen Aasiaan, todennäköisesti Singaporeen tai Hongkongiin, toimitusjohtaja Miika Mäkitalo arvioi.