Waltti-kortin nettilataus otettu innostuneesti vastaan

Viime syksystä asti odotettu Waltti-matkakortin nettilataus on otettu käyttöön Kuopion seudun joukkoliikenteessä. Asiakkaat ovat ottaneet nettilatauksen innostuneesti vastaan. Nettilataus ei toimi tällä hetkellä S-pankkien asiakkailla, mutta muuten palvelu toimii hyvin.

Matkakortit ja -liput
Waltti mutkaton matkakortti
Waltti-matkakortti. Nina Keski-Korpela / Yle

Maakuntien kaupunkiliikenteessä toimiva Waltti-matkakortin nettilataus on otettu käyttöön. Jo viime syksystä asti odotettu palvelu myöhästyi teknisten ongelmien takia.

Viestintä- ja hallintosihteeri Minna Halme Kuopion kaupungilta kertoo, että teknisten ongelmien ratkettua palvelua testattiin parin viikon ajan, kunnes viime perjantaina se saatiin virallisesti avattua käyttöön.

– Asiakkaat ovat ottaneet nettilatauksen positiivisesti ja innostuneesti vastaan. Se on ollut yksi odotetuimpia palveluitamme ja jo tässä vaiheessa ostoja on tullut nettilatauksen kautta hyvä määrä.

S-pankkien asiakkailla Waltti-nettipalvelu ei tällä hetkellä toimi. Ongelma on tiedostettu ja sitä korjataan.

– Palvelua käyttäneiden muiden pankkien asiakkailla nettilataus on toiminut moitteetta, Halme vakuuttaa.

Käyttöön tarvitaan verkkopankkitunnukset ja sähköpostiosoite

Waltti-nettipalvelussa voi tilata uuden matkakortin sekä ladata jo käytössä olevalle kortille lisämatkoja. Palvelun käyttöön vaaditaan internet-yhteyden lisäksi toimiva sähköpostiosoite sekä verkkopankkitunnukset.

Palvelussa Waltti-kortille voi ladata sekä kausi- että arvolippuja kaikille asiakasryhmille. Opiskelijan täytyy ensimmäisellä kerralla ostaa ja ladata kortti palvelupisteellä, sillä opiskelija-alennuksen saamiseen pitää esittää opiskelijatodistus. Tämän jälkeen myös opiskelija voi ladata lisämatkoja Waltin nettipalvelussa.

Minna Halme Kuopion kaupungilta selventää, että vaikka nettipalvelun kautta on ladannut korttiin lisää arvoa tai matkustuskautta, tiedot päivittyvät vasta, kun korttia seuraavan kerran käytetään bussissa.

Uutta korttia tilaavien matkustajien täytyy myös varautua odottamaan, sillä uusi kortti saapuu vasta viikon tai kahden päästä tilauksesta. Nopeimmin uuden kortin saa yhä palvelupisteiltä Kuopio Infosta, valtuusto-virastotalolta tai Sokoksen lipunmyynnistä.