Haluatko kesäksi rantakuntoon? Metsähallitus tarjoaa treeniviikon suolla – talkoilemalla

Metsähallitus hakee talkoolaisia Etelä-Lapissa sijaitsevalle soidensuojelualueelle veikeällä ilmoituksella. Uusien pitkospuiden tekijöille tarjotaan ilmaisen majoituksen lisäksi kovaa treeniä upeissa suomaisemissa.

luonto
Martimoaavan soidensuojelualueella sijaitsevan Järviaavan reitin varrella voi tutustua alueen luontoon ja historiaan.Pia Jaakola

Metsähallitus uusii 800 metriä pitkospuita Simossa ja Keminmaassa sijaitsevalla Martimoaavan soidensuojelualueella toukokuun aikana. Nyt urakkaan haetaan innokkaita tekijöitä.

Metsähallitus markkinoi urakkaa talkootreeninä, joka paitsi toimii tehokkaana arjen crossfittinä, myös edistää retkeilyä ja on konkreettinen teko soidensuojelun hyväksi.

Talkoolaisille tarjotaan ilmainen majoitus ja ruoka sekä kuljetus majapaikasta Martimoaavalle. Alku- ja loppuverryttelynä joutuu tosin kävelemään tai maastopyöräilemään 5-6 kilometriä työkohteeseen.

Työ on vanhojen pitkospuiden purkamista ja uusien rakentamista. Metsähallitus tarjoaa myös tarvittavat työvaatteet ja -varusteet.

Urakka tehdään kahden viikon aikana, 16. – 20. toukokuuta ja 23. – 27. toukokuuta 2016. Kummallekin viikolle haetaan neljästä viiteen vapaaehtoista.

Martimoaapa on yksi Pohjois-Suomen tärkeimpiä suoluonnon suojelukohteita.

Metsähallituksen julkaiseman ilmoituksen löydät tästä (siirryt toiseen palveluun).