1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaupunkisuunnittelupäällikkö: Malmin lentokentälle asuntoja uudesta statuksesta huolimatta

Malmin lentokentän valinta Euroopan uhanalaisimpien kulttuuriympäristöjen joukkoon ei muuta jo tehtyjä suunnitelmia. Alueen asuinrakentamisen mahdollistavan asemakaavan valmistelu alkaa lähiaikoina.

Kotimaan uutiset
Kaupunkisuunnitteluviraston päällikön Mikko Ahon mielestä hyvässä kaupungissa kaikki on lähellä.
Kaupunkisuunnitteluviraston päällikön Mikko Ahon mielestä hyvässä kaupungissa kaikki on lähellä.Kaupunkisuunnitteluvirasto / Teina Ryynänen

Helsingin kaupungin suunnitelmat Malmin lentokentän valjastamisesta 25 000 asukkaan asuinalueeksi eivät muutu, vaikka kenttä on valittu Euroopan uhanalaisimpien kulttuuriympäristöjen joukkoon.

– Kyllä me etenemme jo tehtyjen suunnitelmien mukaan. Kaavarunko on hyväksytty lautakunnassa ja asemakaavan valmistelu on jo lähdössä liikkeelle viheralueiden osalta, kaupunkisuunnitteluviraston päällikkö Mikko Aho toteaa.

Malmin lentokentän historiallinen arvo on huomioitu alueen asemakaavassa siten, että lentoasemarakennukseen ja lentokonehalliin ei kajota.

– Sitähän se kaavoittaminen on, erilaisten arvojen ja tarpeiden yhteensovittamista. Eipä taida Helsingistä löytyä yhtään helppoa asemakaavoituskohdetta, Aho huokaa.

Malmin lentokenttä on Helsingissä parhaillaan vireillä olevan yleiskaavaehdotuksen merkittävin uudisrakentamisalue. Malmin rakentaminen asuinkäyttöön alkaa näillä näkymin vuonna 2020.

Lue seuraavaksi