1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

"Homovaroitus" merirosvoristeilylle – suomalaisperhettä kehotettiin vaihtamaan retkeä

Suomalaisperhe sai Aurinkomatkoilta suosituksen perua osallistumisensa lomakohteen merirosvoristeilylle samalle risteilylle ilmoittautuneen homoseksuaaliryhmän vuoksi. Aurinkomatkoilta kerrotaan että tämän tyylinen viestintä on täysin toiminnan vastaista.

Komeat ovat Inglesin rantaa huuhtovat Atlantin tyrskyt. Kuva: YLE / Jorma Korhonen

Suomalaisperhe viettää lomaa Kanariansaarilla ja sai tiistaina erikoisen tekstiviestin Aurinkomatkojen oppaalta. Viestissä kehotettiin perhettä harkitsemaan, osallistuvatko he varaamalleen koko perheen merirosvoristeilylle.

"Sain juuri tiedon, että huomiselle merirosvoristeilylle on tehty iso ryhmävaraus homoseksuaaliryhmälle. Retken järjestäjä kysyy, että haluatteko silti osallistua (hän ei suosittele osallistumaan)? On myös mahdollista vaihtaa retki toiseen meriretkeen."

Toiminnan vastaista viestittelyä

Homoseksuaalien mainitseminen ei tiedottajan mukaan kuulu yhtiön toimintaan.

– Tämä on täysin Aurinkomatkojen toiminnan vastaista. Kaikki asiakkaat ovat meille samanarvoisia, sanoo viestinnästä vastaava Anniina Metsola.

Metsola arvelee oppaan tarkoittaneen viestillään pelkkää hyvää. Silti ihmisten seksuaalinen suuntautuminen ei kuulu muille asiakkaille.

– Tällaisessa tapauksessa olisi mahdollisesti voinut mainita suuresta ryhmästä aikuisia. Joskus esimerkiksi vauhdikkaista polttariryhmistä on tullut palautetta jälkikäteen ja niinpä niistä voidaan viestiä etukäteen muille asiakkaille.

Aurinkomatkojen viestinnästä vastaava Anniina Metsola kertoo, että tapaus on käsitelty laajasti ja siitä on otettu opiksi.

– Tällaisia viestejä ei enää laiteta.