Lohikeitto ja lihapullakastike ovat Suomen parhaat kouluruuat – "On palattu juurille"

Suomen parasta kouluruokaa tekevä Kotkan Ruonalan koulun joukkue on iloinen siitä, että lapsille maistuvat eksoottisemman kauden jälkeen taas perinteiset ruuat.

Kotimaa
Ruokalautasia pöydällä.
Mika Kanerva

Kouluruokakilpailun tuomareina toimineet Eino Mantere ja Emma Jokela Helsingin Puistolanraitin ala-asteelta antoivat Kotkan Ruonalan koulun joukkueelle korkeat pisteet.

– Lohikeitto oli parempaa kuin meidän koulun keitto. Savun maku tuli hyvin esiin ja minä pidän savun mausta. Oikea ehdokas voitti, arvioi Eino Mantere.

– Maut olivat kohdillaan. Ruoka oli parempaa kuin omassa koulussa. Yhden annoksen näytilläoloa olisin ehkä parantanut, toteaa puolestaan Emma Jokela.

Ruonalan koulun joukkue vei voiton kylmäsavulohesta tehdylla sosekeitolla sekä lihapullakastikkeella kierremakaronien kera.

Joukkueeseen kuulunut Jaana Huuhka on iloinen siitä, että lapsille maistuvat taas perinteiset suomalaiset ruuat.

Voisimme mennä vielä enemmänkin takaisin sinne perusruokaan.

Jaana Huuhka

– Yhdessä vaiheessa haluttiin eksoottisempia ruokia, mutta nyt on palattu juurille. Voisimme mennä vielä enemmänkin takaisin sinne perusruokaan, Huuhka sanoo.

Voittajien mukaan kouluruokia kehitetään Kotkassa kuuntelemalla tarkkaan lapsilta tulevaa palautetta.

– Aitoa palautetta tulee paljon. Lapset ovat suorasanaisia asiakkaita. Hiomme ruokia pikkuhiljaa, että ne saadaan maistumaan, kertoo Susanna Olkkonen.

Voittajajoukkueeseen kuuluivat Jaana Huuhka, Susanna Olkkonen ja Lenni Marttila.