Maailman vanhin mies vastaanotti diplomin hymyillen – video

Maailman vanhin mies Israel Kristal ei osaa sanoa syytä pitkäikäisyydelleen. 112-vuotias Kristal on kokenut elämässään erittäin kovia.

Ulkomaat
Kuvassa maailman vanhin mies Israel Kristal, joka on 112-vuotias.
Maailman vanhin mies Israel Kristal.

Maailman vanhin mies, 112-vuotias Israel Kristal vastaanotti Guinnesin ennätysten kirjan sertifikaatin viime perjantaina kotonaan Israelin Haifassa.

Kristal syntyi Puolassa 15. syyskuuta vuonna 1903. Kristalin syntymäaika on Guinnesin edustajien ja vanhuustutkijoiden mukaan saatu varmistettua. Myös kirjallisia dokumentteja on löytynyt.

Guinnesin ennätystenkirjan verkkosivujen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Kristal ei osaa sanoa syytä pitkäikäisyydelleen.

– On ollut minua fiksumpia, vahvempia ja komeampia miehiä, jotka ovat kuitenkin kuolleet aikaisemmin. On vain tehtävä kovasti töitä ja rakennettava uudelleen se, mikä on menetetty.

Israel Kristal menetti molemmat vanhempansa jo lapsena ennen ensimmäistä maailmansotaa. Hän joutui Auschwitzin keskitysleirille, mutta selvisi elossa. Israeliin hän muutti vuonna 1950.

– Hänen oli pakko selvitä. Luulen, että se teki hänestä näin vahvan. Se auttoi häntä myöhemmin selviytymään hyvin vakavista asioista, poika Haim Kristal kertoo.

Ennen Israel Kristalia maailman vanhimman miehen titteliä kantoi japanilainen Yasutaro Koide, joka kuoli tammikuussa 112 vuoden ikäisenä.

Guinnesin ennätysten kirjan mukaan maailman vanhin nainen on yhdysvaltalainen 115-vuotias Susannah Mushatt Jones. Hän on syntynyt 6. kesäkuuta vuonna 1899.

Lähteet: Reuters