1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

"Kokoomus tuntee itsensä pieneksi" – Politiikan toimittajat eivät usko Harkimon mahdollisuuksiin

Kansanedustaja Harry Harkimon on kerrottu harkitsevan kokoomuksen puheenjohtajakisaan lähtemistä. Puolueessa viriävää puheenjohtajapeliä puitiin torstaina Ylen aamu-tv:ssä.

Studiokeskustelu.
Keskustelu Alexander Stubbin asemasta kokoomuksen puheenjohtajana käy kuumana. Kokoomuksen puheenjohtaja-asetelmia spekuloimassa Ylen erikoistoimittaja Riikka Uosukainen ja Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen.

Politiikan toimittajat Riikka Uosukainen ja Tommi Parkkonen eivät usko kansanedustaja Harry Harkimon mahdollisuuksiin kokoomuksen mahdollisessa puheenjohtajakisassa.

Miksi ei ole varteenotettava ehdokas, siksi, että hän on Hjallis Harkimo.

Tommi Parkkonen

Harkimo ei ole kertonut, aikooko hän asettua ehdolle, mutta hänen on uutisoitu harkitsevan asiaa.

Ylessä politiikan erikoistoimittajana työskentelevälle Uosukaiselle uutinen Harkimon mahdollisesta ehdokkuudesta ei tullut yllätyksenä. Sellainen huhu eduskunnassa on liikkunut, hän sanoi.

– Nyt arvioidaan, onko hän miinanpolkija tai jänis, jonka kautta muut ehdokkaat voisivat tulla esille. Nyt odotetaan, mitä [Jan] Vapaavuori sanoo.

Olisiko Harkimolla todellisia mahdollisuuksia kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi? Ei, vastasivat toimittajat.

Seppo Kääriäinen varoitti keskustaa siitä, että kokoomuksen kanssa ei ole hyvä mennä hallitukseen, koska siinä kutistuu.

Riikka Uosukainen

– Poliittinen kokemattomuus, ensimmäisen kauden kansanedustaja, hänen persoonansa. Miksi ei ole varteenotettava ehdokas, siksi, että hän on Hjallis Harkimo, totesi Iltalehden politiikan toimittaja Parkkonen.

Uosukaisen mielestä ilmassa on yhtäältä tyytymättömyyttä kokoomuksen nykyiseen puheenjohtajaan eli valtiovarainministeri Alexander Stubbiin, toisaalta asioita, jotka liittyvät kokoomuksen asemaan hallituksessa.

– Seppo Kääriäinen varoitti keskustaa aikoinaan siitä, että kokoomuksen kanssa ei ole hyvä mennä hallitukseen, koska siinä kutistuu, kokoomuksen rinnalla kutistuu.

– Nyt kokoomukselle onkin käynyt juuri niin. He tuntevat itsensä pieneksi, Uosukainen arveli.