Väestöliiton kurssi rationalisoi emootioita – miehille

Nettikurssi käsittelee rakastumista, parisuhdetta ja isyyttä.

Aamu-tv
Jouni Linnankoski.
Väestöliito on aloittanut miehille uuden nettikurssin, jossa käsitellään rakastumista, kestävää parisuhdetta ja isyyttä miehen näkökulmasta. Miesten rakkauskoulusta on kertomassa paripsykoterapeutti Jouni Linnankoski Miessakit ry:stä.

Väestöliitto on avannut miehille uuden nettikurssin, jossa käsitellään rakastumista, kestävää parisuhdetta ja isyyttä miehen näkökulmasta.

Kurssi perustuu tieteelliseen tutkimustietoon ja tunnekeskeiseen pariterapiamalliin.

– Kiintymyssuhdeteoria lähtee siitä ajatuksesta, että olemme oikeastaan hengissä sen avulla, että meihin on sisäänrakennettu kyky kiintyä eli luoda emotionaalinen suhde toiseen ihmiseen. Ja kun me se luodaan, se on meidän tunteiden ja turvallisuuden tunteiden perusta, kertoo yhtenä kurssin asiantuntijoista toimiva paripsykoterapeutti Jouni Linnakoski Ylen haastattelussa.

Osin parisuhteen haasteet johtuvat kumppanien erilaisuudesta.

– Vastakohdat vetävät puoleensa. Mutta siinä on samalla haaste: miten me opimme hyväksymään ja sietämään toisen erilaisuutta, Linnakoski sanoo.

Kurssimateriaalieihin pääsee tutustumaan Väestöliiton nettisivujen (siirryt toiseen palveluun) kautta. Verkkokurssi on maksuton eikä se vaadi rekisteröitymistä.