Konemusiikin jättiläinen The Prodigy kesällä Suomeen

Englantilainen The Prodigy nähdään heinäkuun lopulla Oulun Qstockissa. Yhtye on yksi maailman suosituimmista konemusiikin pioneereista.

Qstock
The Prodigy.

1990-luvulla konemusiikin jättiäiseksi noussut englantilainen The Prodigy vetää ensi kesänä Suomen ainoan festarikeikkansa Oulun Kuusisaaren lauantai-illassa.

Qstock julkisti torstaina myös liudan muita esiintyjiä. Ruotsalainen The Cardigans palaa Qstockiin kymmenen vuoden jälkeen. Kesäfestivaalilla nähdään myös amerikkalainen Anastacia. Yhdysvalloista saapuu myös laulaja-lauluntekijä Lissie ja Hayseed Dixie.

Oulussa nähdään myös Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Children Of Bodom ja akustisen keikan soittava Sonata Arctica.

Muita kotimaisia esiintyjiä ovat muun muassa Sanni, Chisu, JVG, ensimmäistä kertaa Qstockissa nähtävä Robin, Vesala ja Elastinen. Aikaisemmin julkistettuja esiintyjä on muun muassa Cheek.

Kahden päivän aikana festivaalilla esiintyy kuudella lavalla yli 60 esiintyjää.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella 29.-30.7. Viime vuonna tapahtuma keräsi ennätykselliset 32 000 juhlijaa.