Metsähallitus löysi treenitalkoolaiset etelälappilaiselle suolle alle vuorokaudessa

Metsähallituksen humoristinen rekrytointi-ilmoitus Martimoaavan soidensuojelualueen pitkospuutalkoista tehosi hyvin, ja kovakuntoiset talkoolaiset löytyivät ennätyksellisen nopeasti.

talkoot
Martimoaavan soidensuojelualueella sijaitsevan Järviaavan reitin varrella voi tutustua alueen luontoon ja historiaan.Pia Jaakola

Metsähallitus julkaisi eilen humoristisen ilmoituksen (siirryt toiseen palveluun), jolla haettiin talkootyöläisiä rakentamaan uusia pitkospuita Simon ja Keminmaan alueella sijaitsevalle Martimoaavan soidensuojelualueelle.

Kenttäpäällikkö Olli Vainio kertoo, että talkooporukka saatiin kasaan alle vuorokaudessa. Ensimmäiselle viikolle on tulossa viisi vapaaehtoista urakoijaa ja toiselle neljä. Varallakin on jo kolme henkilöä. Suosio yllätti.

– Ensimmäinen kerta, kun näin yritin rekrytoida väkeä, aina ennen on ollut joku taho mukana järjestämässä talkooleiriä. Hyvä tietää, että tämä on erittäin hyvä keino löytää tekijät, Vainio myhäilee.

Metsähallitus kertoi ilmoituksessaan avoimesti, että kyseessä on talkootreenit, joissa tarjotaan crossfittiä kovakuntoisille. Vainion mukaan kaikki ilmoittautuneet talkoolaiset ovat hyväkuntoisia ja motivoituneita.

Mukaan päässeet vapaaehtoiset tulevat Etelä-Lappiin eteläisestä Suomesta. Pitkospuutalkoot järjestetään Martimoaavalla toukokuussa.

Vainio vinkkaa, että Metsähallituksella on useita muitakin talkoomahdollisuuksia eri puolilla Suomea. Ne löytyvät luontoon.fi (siirryt toiseen palveluun) -sivuston kautta.