Olavi Mäenpäätä esitetään erotettavaksi Turun valtuustosopimuksesta – syynä katupartiotunnukset

Kokoomuksen, SDP:n, vihreiden, keskustan, RKP:n ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmien puheenjohtajat esittävät valtuustoryhmilleen Olavi Mäenpään erottamista Turku-sopimuksesta. Syynä on Mäenpään esiintyminen Soldiers Of Odin -vaatteissa.

Kotimaa
Olavi Mäenpää Turun kaupunginvaltuuston kokouksessa, yllään Soldiers of Odin -takki.
Niclas Lundqvist / Yle

Kokoomuksen, SDP:n, vihreiden, keskustan, RKP:n ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmien puheenjohtajat esittävät valtuustoryhmilleen Mäenpään erottamista Turku-sopimuksesta. Olavi Mäenpää edustaa valtuustossa Sinivalkoista Rintamaa.

Turun valtuustoryhmien puheenjohtajat ovat keskustelleet valtuutettu Olavi Mäenpään pukeutumisesta katupartiojärjestö Soldiers of Odinin tunnuksilla varustettuihin vaatteisiin kaupunginvaltuuston sekä puheenjohtajatoimikunnan kokouksissa.

Puheenjohtajien mielestä Mäenpään käytös sotii Turku-sopimukseen liitettyä rasismin vastaista sitoumusta vastaan. Sopimusryhmät ovat sitoutuneet ryhtyvänsä toimiin sellaisia jäseniään kohtaan, jotka julkisesti levittävät rasistisia tai muukalaisvihamielisiä toimenpiteitä. Ryhmät eivät hyväksy rasistisia ja muukalaisvihamielisiä tekoja.

Puheenjohtajat tuomitsevat Mäenpään teon ja ehdottavat valtuustoryhmilleen, että Mäenpää erotetaan sopimusryhmistä. Valtuustoryhmät kokoontuvat ja päättävät asiasta omien aikataulujensa mukaan ennen seuraavaa valtuuston kokousta.

Olavi Mäenpää myöntää Yle Turulle olevansa Soldiers of Odin -järjestön jäsen. Hän sanoo harrastavansa katupartiotoimintaa.

Lähteet: Turun valtuustoryhmien puheenjohtajien tiedote