Kaakkois-Suomen sanomalehdille omat päätoimittajat

Kaakon Viestinnän mukaan muutoksilla on tarkoitus korostaa lehtien paikallisuutta. Yhtiössä on meneillään koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut.

media
Kymen Sanomat ja Kouvolan Sanomat tabloid-koossa ensimmäistä kertaa
Maija Tuunila / Yle

Kaakkois-Suomen sanomalehdillä on jatkossa omat vastaavat päätoimittajat. Kaakon Viestintä on nimittänyt Etelä-Saimaan vastaavaksi päätoimittajaksi Eeva Sederholmin. Kouvolan Sanomia johtaa jatkossa Petri Karjalainen ja Kymen Sanomia Päivi Taussi-Forsman. Tiina Ojutkangas jatkaa puolestaan Länsi-Savon ja Itä-Savon vastaavana päätoimittajana.

Yhtiön mukaan muutoksella on tarkoitus korostaa lehtien paikallisuutta. Uudet päätoimittajat aloittavat huhtikuun alussa.

Nykyinen vastaava päätoimittaja Pekka Lakka siirtyy sisältöjohtajaksi, joka on paikallisten vastaavien päätoimittajien esimies. Sisältöjohtaja vastaa muun muassa ei-paikallisista sisällöistä ja johtaa toimitusten yhteisiä toimintoja.

Kaakon Viestinnässä on meneillään koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut, joilla haetaan 2,5 miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Lehtipainon ja varhaisjakelun työntekijät on jätetty neuvottelujen ulkopuolelle. Yhtiön mukaan muutokset voivat johtaa merkittäviin henkilöstövähennyksiin. Kaakon Viestintä kuuluu Länsi-Savo -konserniin.